Ingezonden persbericht



Talis biedt woningen aan in Oosterhout

In het Entreemagazine van deze week biedt Talis Woondiensten het project De Lanen in de Elten aan. Belangstellenden kunnen zich via Entree hiervoor vóór aanstaande maandag inschrijven. Het project bestaat uit 78 fraaie nieuwe huurwoningen. De woningen, ontworpen door Wiegerinck Architecten, komen in de Elten in Oosterhout. Het project bestaat uit vier verschillende woningen: middenwoningen in zowel het bereikbare als dure segment, hoekwoningen en torenwoningen. De architectuur van de 78 woningen roept een bijzondere sfeer op door de witte bouwdelen in de gevels. Bovendien wordt het project gemarkeerd door woningen met torentjes. Deze woningen hebben op de begane grond en beide verdiepingen een extra kamer. Hierdoor heeft dit woningtype zeven kamers.
Opening eerste voorzieningenhart Nijmegen

Op 9 oktober opent burgemeester Guusje ter Horst het eerste voorzieningenhart van Nijmegen, in Oosterhout. De opening gebeurt samen met bewoners van Oosterhout, de instellingen van het voorzieningenhart en andere betrokkenen. De burgemeester overhandigt het gebouw symbolisch aan de wijk. Na de officiële opening kan iedereen nader kennis maken met de instellingen die in het pand samenwerken: de basisschool De Oversteek, Stichting Kinderopvang Nijmegen (KION), GGD jeugdgezondheidszorg, De Lindenberg en de wijkraad Oosterhout. Ook de architect van het gebouw, Jeanne Dekkers uit Delft, is aanwezig. De instellingen bieden een boeiend programma met tal van activiteiten en voorstellingen voor jong en oud.
Zondag autovrij fietsen en wandelen op de dijken

Aanstaande zondag 19 september is autovrij fietsen en wandelen op delen van de Oosterhoutse en Bemmelsedijk mogelijk. Van de Groenestraat tot de Vossenpelsestraat zijn deze dijken van 10.00 tot 17.00 uur afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Dat is ook het geval met de Ooysedijk vanaf het Hollands-Duitsgemaal richting Ooy. Een mooie gelegenheid om er veilig te wandelen, fietsen of de skaten. Het is een van de activiteiten in de Week van de Vooruitgang die donderdag 16 september begint met Op voeten en fietsen naar school.
Bestemmingsplan Lent Oost onherroepelijk geworden

De Raad van State heeft 25 augustus jongstleden het ingestelde beroep tegen de door Gedeputeerde Staten van Gelderland verleende goedkeuring aan het Bestemmingsplan Lent Oost 2002 in de gemeente Nijmegen ongegrond verklaard. Daarmee is dit bestemmingsplan onherroepelijk geworden en kan niet meer worden aangevochten. Op basis van de vrijstellingsprocedure was al gestart met de bouw van 56 woningen bij de Turennesingel, grenzend aan het bestaande dorp. Bovendien starten diverse projectontwikkelaars dit najaar in het noordelijke deel van het Visveld met de bouw van 200 woningen. Oplevering wordt volgend jaar verwacht.
17 september 2004

Dit is een uitgave van de gemeente Nijmegen en GEM Waalsprong Beheer. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie over ontwikkelingen in de Waalsprong: www.waalsprong.nl