AutoRai

4-10-2004

Airbrush Show 2004 op 9 en 10 oktober bij de Louwman Collection.

Zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober organiseert de kunstkring Orka in samenwerking met Harolds Grafik een Airbrush Show. De inmiddels vierde editie van dit evenement wordt vindt plaats bij de Louwman Collection in Raamsdonksveer.

Airbrush
Airbrush is populair geworden doordat vele enthousiastelingen hun autos of motorfietsen wensten om te bouwen danwel te verfraaien naar eigen inzicht. Naast het zogenaamde customizen zijn er nog een aantal andere Airbrush-disciplines te zien zoals portretkunst, T-shirt-lederdecoraties en black-light-paintings. De versmelting van raffinement en kitsch leidt tot verbluffend eindresultaten. Er wordt ook tegen beursaanbiedingen airbrush-materialen aangeboden. Dit jaar worden er tevens enkele demonstraties gegeven door bodypaint artiesten die met airbrush, spons of kwast gehele lichamen zullen decoreren.

Louwman Collection
Het decor wordt gevormd door de Louwman Collection dat bekend staat als een van s werelds meest gerenommeerde automobiel- en motorfietscollectie. De Louwman Collection omvat onder andere s werelds grootste collectie, in nog originele staat verkerende, automobielen en motorfietsen van voor 1904, en tal van unica zoals de Aston Martin DB 5 van James Bond, de Humber Pullman van Winston Churchill, de Cadillac van Elvis Presley en motorfietsen van onder andere Wil Hartog en Herman Brood.

Internetsite, locatie en prijs
De meest actuele informatie over de Airbrush Show vindt u op www.airbrush-show.nl. Louwman Collection is gelegen aan de A27, Breda-Gorinchem, afrit 20 Geertruidenberg. Op het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid. De entree voor zowel de Airbrush Show als het museum bedraagt voor volwassenen 8 euro en voor 65+ en kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. De Airbrush Show is beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.