Politie Flevoland

Landelijke Politiedag: speur mee in Dronten en Almere

Gezocht: publiek
Almere en Dronten 05-10-2004 - Tijdens de Landelijke Politiedag op zaterdag 9 oktober zet ook Politie Flevoland de deuren van een aantal bureaus open. U kunt van 10.00 tot 16.00 uur zowel in het trainingscentrum in Almere als in politiebureau Dronten een kijkje in de keuken van de politie nemen. Het thema van de politiedag is Opsporing in al haar facetten. Van de Technische Recherche tot de Verkeersongevallendienst.

In Dronten zijn er activiteiten in en om het bureau zelf (aan het Gangboord 62, naast sporthal t Dok) en in de voormalige brandweerkazerne aan de Havenkade. In Almere kunt u terecht bij het centrum voor Integrale Beroepsvaardigheidstraining (IBT) van Politie Flevoland aan de Marathonlaan nummer 8. Begin dit jaar is het pand geopend en nu tijdens de Landelijke Politiedag te bezichtigen.

Vingerafdrukken
Gedurende de dag laat het korps zien hoe de opsporing in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Bijvoorbeeld het veiligstellen van sporen als vingerafdrukken en schoenafdrukken na een inbraak. Daarbij proberen de agenten zoveel mogelijk van hun werk in de praktijk te laten zien. En ook welke rol u daarbij kunt spelen voor een veiliger en leefbaarder samenleving.

Programma
U kunt tussen 10.00 en 16.00 uur genieten van een goed gevuld programma. De demonstraties rouleren gedurende de dag en worden, onder meer afhankelijk van het weer, twee tot drie keer gehouden. Kijk voor de programmaonderdelen en een routebeschrijving naar het trainingscentrum onder Wijknieuws bij Dronten en Almere Buiten.