Nederlandse Spoorwegen

Voel je weer een dagje kind bij NS

50-jarigen mogen op reis met een kinderkaartje

De Kinderboekenweek viert haar 50ste verjaardag. Om dit te vieren biedt NS iedereen die net als de Kinderboekenweek 50 is, een bijzonder cadeautje aan. Zij mogen zaterdag 9 oktober de hele dag met de trein op reis met de Railrunner (het NS-kinderkaartje). Voor slechts ¬2,- kriskras door het hele land.

Het aanbod geldt voor iedereen die op 9 oktober 50 is, dus voor iedereen die is geboren tussen 10 oktober 1953 en 9 oktober 1954. Railrunnerkaartjes zijn te koop in de kaartautomaat en aan de balie op de NS-stations. Vijftigjarigen moeten zich op verzoek van de conducteur wel kunnen legitimeren. Het Railrunnerkaartje is alleen geldig in de binnenlandse treinen van NS.

Voor de jongste reizigers heeft NS ook een verrassing in petto. De hele maand oktober delen conducteurs vier kleine Gouden Boekjes uit in de trein. In ieder boekje zit een bon voor korting op een NS-koffertje met vier grote exemplaren uit de populaire kinderreeks.

In het kader van de Kinderboekenweek heeft NS ook dit jaar een spannend spel ontwikkeld voor groep 6 en 7 van het basisonderwijs, genaamd Secret 'S'. De scholieren dienen het mysterie rondom het succes van bekende Nederlanders te ontrafelen. Op vrijdag 15 oktober is de grote ontknoping en vindt de verdeling van de prijzen plaats.Vorig jaar was het door NS ontwikkelde spoorzoekspel Mysterieuze verdwijningen een groot succes met ruim 80.000 deelnemende scholieren.

NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne Tijd voor Lezen. In deze campagne staat de combinatie lezen en reizen per trein centraal. De trein biedt immers in tegenstelling tot de auto de mogelijkheid om tijdens het reizen te lezen, ook voor kinderen. Informatie over alle activiteiten binnen Tijd voor lezen vindt u op www.tijdvoorlezen.nl

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2004. Informatie over alle activiteiten via: www.kinderboekenweek.nl Wie tijdens de kinderboekenweek voor minimaal ¬ 9,90 aan kinderboeken koopt, krijgt het traditionele Kinderboekenweekgeschenk erbij. Dit jaar is dat het spannende avonturenverhaal Swing, geschreven door Paul Biegel.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie NS Persvoorlichting, 030 - 235 70 70