Gemeente Amsterdam

Kinderboekenweek
8 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

De Kinderboekenweek viert deze week haar vijftigste verjaardag met het thema Muziek. Door de hele stad heen zijn er activiteiten.

De Kinderboekenweek viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. En dat is reden voor een feest. Een feest met muziek.
Je kunt dan ook deze week genieten van speciale Kinderboekenweek-evenementen: knutselen, optredens, maar natuurlijk ook lekker voorgelezen worden.

Kinderboekenweekgeschenk van Paul Biegel

Ook het Kinderboekenweekgeschenk van Paul Biegel swingt. Het geschenk krijg je als je voor ten minste EUR 9,99 aan kinderboeken koopt. Paul Biegel schreeft speciaal voor deze week Swing. Het is het spannende verhaal van Joshua, die prachtig trompet kan spelen en daardoor bijzondere avonturen beleeft.

Een greep uit de Kinderboekenweekactiviteiten in Amsterdam


* In de Kinderboekenwinkel aan de Rozengracht is ondermeer een ontwerpwedstrijd (tot 24 oktober) en een muziekfeest (tot 15 oktober).

* Op het Koningsplein kun je op 9 oktober bij Scheltema een eigen CD-hoes knutselen

* Zondag 10 oktober op het Koningsplein is er een optreden van Job Schuring. Hij zingt over Kareltje de Hamster en Sjonnie de Giraf.
* In het Theatermuseum aan de Herengracht leest op woensdag 13 oktober de hoofdrolspeler uit Poep!, Job Raaijmakers, voor uit het boek. Wie heeft er op de kop van Mol gepoept? Daarna mogen kinderen van 4 t/m 9 jaar zelf een voorstelling op het podium voor eigen publiek bedenken en uitvoeren.

* Theater Groep Ruwe Hondjes treedt op met de voorstelling " Dries Draaiorgel op donderdag 14 oktober om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek aan de Soerabajastraat. Je mag zelf mee spelen in het verhaal en samen met Dries het draaiorgel bespelen.

Meisje

Voorlezen

Wil je lekker voorgelezen worden dan kun je zaterdag 9 oktober ondermeer terecht bij:

* Tent op het Pleintje (Beethovenstraat), Gouden Griffelwinnaar Hans Hagen leest voor;

* Boekhandel van Rossum waar Edward van de Vendel voorleest uit zijn jeugdboeken;

* Stadsdeelwethouders Mirjam Smeels, Witte Goudriaan en Henk Boes lezen voor van 14-16 uur in de openbare bibliotheek op het Mercatorplein. Kinderen van de Turkse Muziekschool maken muziek.

De Nacht van de 1001 Kinderboeken

De jarige Kinderboekenweek sluit af op een bijzondere manier. Op vele plaatsen in het land wordt De Nacht van de 1001 Kinderboeken gevierd. In Amsterdam is de Nacht in de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht. Zij hebben onder andere een expositie van tekeningen van Philip Hopman uit het boek `De dans van de drummers' van Hans Hagen. Dit boek speelt zich in Ghana af. De Ambassadeurs; Miss Ghana Holland en Donald Duck komen langs om het geheel die dag te openen. Theater de Krakeling heeft een speciale voorstelling in de Foyer ter gelegenheid van 50 jaar Kinderboekenweek.

Daarnaast zijn er in de bibliotheek Ghanese drumworkshops, een Ghanese verhalenverteller, Ghanese dansers, Ghanese hapjes en drankjes en er worden Ghanese producten verkocht.

© Gemeente Amsterdam