Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 08-10-2004

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending: zaterdag 9 oktober
Nederland 2, 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEEVANDAAG ZATERDAG 9 OKTOBER

In TWEEVANDAAG van 9 oktober onder meer de volgende onderwerpen:

Deze week is definitief het bewijs geleverd dat Irak ten tijde van de Amerikaanse aanval niet over massavernietigingwapens beschikte, waarmee de aanleiding voor het binnenvallen van het land onderuit is gehaald. In de studio een gesprek met historicus Arend-Jan Boekestijn, net terug uit Irak, over de huidige situatie in het land en het geplande vertrek van de Nederlandse soldaten in maart volgend jaar.

Verder in TWEEVANDAAG de indrukwekkende reportage van BBC-verslaggever Sean Lagan, die vier maanden lang de Amerikaanse soldaten in Irak volgde, maar ook met de plaatselijke bevolking sprak.

In voormalig oorlogsgebied staan morgen de twee voormalige vijanden tegenover elkaar, maar dan op het voetbalveld. In Sarajevo vindt zaterdag namelijk het WK-kwalificatieduel tussen Bosnië en Servië plaats. De twee teams spelen in het stadion in Sarajevo, vlak naast de begraafplaats voor oorlogsslachtoffers. TWEEVANDAAG blikt samen met de Serviër Zeljko Petrovic, assistent-coach bij Feyenoord, en de Bosniër Nermin Smajic, top-tafeltennisser, vooruit op deze beladen wedstrijd.

Zie ook: www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)