Gemeente Hoorn


Gemeenteraad organiseert Kunst- en Cultuurdebat

Persbericht d.d.: 27 september 2004

Op zaterdag 9 oktober is er een openbaar Kunst- en Cultuurdebat. Het debat wordt gehouden op initiatief van de gemeenteraad van Hoorn. Op die dag gaan de raadsleden in gesprek met vertegenwoordigers van kunst- en cultuurorganisaties en vervolgens is er een openbaar debat voor iedereen die affiniteit heeft met kunst- en cultuur. Aanleiding voor het debat is de komende herijking van het kunst- en cultuurbeleid Het is voor het eerst dat in zo'n vroege fase van beleidsontwikkeling van gedachten wordt gewisseld met het veld en dat dit gebeurt door de gemeenteraad.

De Hoornse gemeenteraad wil komen tot een nieuw kunst- en cultuurbeleid en wil dat doen in samenspraak met vertegenwoordigers van het kunstenveld, zowel amateurs als professionals. Zo'n vijftig Hoornse instellingen die gemeentelijke subsidie ontvangen, hebben voor 9 oktober een uitnodiging van de raad ontvangen. In groepen zal aan de hand van stellingen worden gediscussieerd over diverse thema's. Deze gesprekken worden geleid door raadsleden en ook de verslaglegging wordt door de raad georganiseerd.

Openbaar debat
Aansluitend op de groepsdiscussies met het veld is er om 11.30 uur een openbaar debat onder leiding van Peter Maissan, directeur van Kunstweb Centrum voor Kunsteducatie Amsterdam. Aan dit debat kan iedereen die belangstelling heeft deelnemen. Discussiethema's zijn onder andere: kunst en economie, culturele infrastructuur, culturele profilering en kunstproductie. Aan het slot van het debat zullen de wethouders Roger Tonnaer (Kunst en Cultuur) en Arthur Helling (Economische Zaken) een korte reactie geven.

Met de uitkomsten van het Kunst- en Cultuurdebat hoopt de raad zich een beeld te kunnen vormen van de prioriteiten die de komende jaren van belang zijn. De informatie zal bovendien worden betrokken bij de besluitvorming over mogelijke aanpassingen in subsidies.

Het Kunst- en Cultuurdebat wordt gehouden op zaterdag 9 oktober en vindt plaats in het stadhuis. Voor de vertegenwoordigers uit de kunstwereld begint de bijeenko mstom9.30uur.Om11.30uurbeginthet openbare debat dat voor iedereen die daar belangstelling voor heeft toegankelijk is.

---