Stoom Stichting Nederland


Persberichten
Persbericht 1 augustus 2004: SSN Stoomtreindagen 2004

Op 9 en 10 oktober 2004 organiseert de Stoom Stichting Nederland weer haar jaarlijkse stoomtreindagen; dit jaar met als thema: "van Stoom naar Stroom", waarbij er behalve stoomlocomotieven, ook moderner materieel te bewonderen zal zijn.
Voor hen die het werk van stoker en machinist eens van dichtbij willen bekijken, zullen er voetplaatritten worden gereden op het SSN terrein. Verder is er een modelspoorbaan te bewonderen, zullen er video presentaties worden gehouden en is er een markt met allerhande spoorse snuisterijen. Voor de kleintjes rijdt er een miniatuurstoomtrein en is er een draaimolen. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om de inwendige mens te versterken.

Speciaal voor dit evenement zal er op beide dagen een aantal malen een speciale stoomtrein rijden tussen Gouda en het SSN terrein. Deze treinen zullen afwisselend worden getrokken door één van de locomotieven van de SSN of die van onze collega´s / gasten van de Veluwsche Stoomtrein Mij.

De openingstijden zijn van 10:00 tot 18:00. De toegangsprijs bedraagt 10.=, kinderen van 4-14 jaar 5.=, kinderen tot 4 jaar gratis. Dit tarief is inclusief een rit met de stoomtrein van of naar Gouda.

U vindt het SSN Museumstoomdepot aan de Bosdreef No. 75 te Rotterdam Noord. (ingang voor voetgangers en (brom)fietsers), automobilisten dienen via het bedrijventerrein Boezembocht te rijden. Er staan wegwijzers.

Voor meer informatie kunt u bellen met 010 282 92 82 (wo en za, 10:00
- 15:00) of kijk op de SSN Internet pagina: www.stoomstichting.nl

>>>>> Einde persbericht

---