Ingezonden persbericht


Alkmaar, 20 september 2004

Kaarten concert Marco Borsato uitverkocht

De kaartjes voor het concert van Marco Borsato zijn sinds 20.00 uur maandagavond uitverkocht. Voor het slotevenement van Alkmaar 750 jaar waren 42.000 kaartjes beschikbaar. Al op de eerste dag van de verkoop bij Theater De Vest en Zwembad de Hoornse Vaart gingen die kaartjes allemaal over de toonbank.

Als gevolg van de zeer voortvarende verkoop van de Borsato-kaartjes, hoefden de twaalf kassa's van het Alkmaarse Stadskantoor aan het Mallegatsplein vanavond niet eens meer open te gaan. De snelle verkoop bleek vooral het gevolg van de card-pooling: tal van Alkmaarders namen de moeite ook voor hun familie, vrienden, buren en collega's in de rij te staan.

De kassa's van Theater De Vest en die van Zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar zijn vanochtend om 9.00 uur opengegaan. Burgemeester Marie van Rossen verkocht in De Vest de eerste kaartjes. Ook Marco Borsato bracht een bezoek aan de beide verkooplocaties. Dit om de wachtenden èn de gemeentelijke medewerkers achter de kassa's een hart onder de riem te steken.

Ondanks de wachttijden die in de ochtenduren, die tijdelijk tot ruim drie uur opliepen, en de heftige regenbuien, verliep de verkoop uiterst soepel en bleef de stemming in de rijen opperbest.

Aan de hand van de brief die de gemeente had toegestuurd aan de zelfstandige huishoudens in Alkmaar, konden gegadigden vandaag voor de symbolische prijs van 7,50 euro kaartjes kopen. Het enthousiasme en de belangstelling voor het concert van Alkmaarder Marco Borsato bleek vandaag zo groot, dat de beschikbare kaartjes in minder dan elf uur verkocht werden.

Het optreden van Marco Borsato op zaterdagavond 9 oktober 2004 vindt plaats op de Alkmaarse Drafbaan.