Politie Noord- en Oost Gelderland

Gratis vervoer naar Gelderse politiedag

Het belooft gezellig druk te worden op de Gelderse politiedag op zaterdag 9 oktober in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Er wordt dan ook gerekend op een grote opkomst. Om verkeersproblemen rondom het Openluchtmuseum te voorkomen zijn er gratis parkeervoorzieningen op het terrein van de voormalige vliegbasis Deelen aan de Koningsweg in Arnhem. Deze parkeervoorzieningen worden met borden aangegeven. Bovendien is er pendelvervoer geregeld waar kosteloos gebruik van gemaakt kan worden. Ook vanaf het Centraal Station in Arnhem is gratis pendelvervoer. Parkeren bij het Openluchtmuseum zelf is die dag niet mogelijk. De drie Gelderse politiekorpsen, Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie en het Korps Landelijke Politiediensten leveren een enorme krachtsinspanning met als doel: het publiek in contact brengen met politiewerk in het algemeen en opsporing in het bijzonder.

Het museum is deze dag voor iedereen gratis toegankelijk. Door de Gelderse politiekorpsen is inmiddels een aantrekkelijk programma samengesteld. Zo kunnen bezoekers die dag kijken naar een parade van oude en nieuwe politievoertuigen en uniformen. Ook zijn er diverse demonstraties te zien, waaronder met politiehonden. Nog nooit een illegale hennepkwekerij gezien? Op deze dag is er één te bezichtigen.

Misdaadverhaal

Ter gelegenheid van de politiedag in Gelderland is door de gerenommeerde thrillerschrijver Henk Apotheker een misdaadverhaal geschreven met een open einde. Bezoekers van de landelijke politiedag kunnen op het terrein zelf aanwijzingen vinden die kunnen leiden tot de oplossing van het misdrijf. Het verhaal wordt voorafgaande aan de Gelderse politiedag in de regionale dagbladen gepubliceerd. Ook op de internet-sites van de Gelderse politiekorpsen zullen (na 2 okt.a.s.) aanwijzingen te vinden zijn die kunnen bijdragen tot de oplossing. Onder de inzenders van de goede oplossing wordt een prijs verloot.

Overige deelnemers

Naast de Gelderse politiekorpsen zullen ook het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Koninklijke Marechaussee aanwezig zijn. Zo zal de Marechaussee onder meer een grenspost inrichten om iets te laten zien over grensbewaking en vreemdelingentoezicht. Het KLPD zal in de ochtend met een helikopter aanwezig zijn. Ook zullen er presentaties zijn van de Nederlandse Politieacademie, het Politiemuseum en het Marechausseemuseum.

De muzikale omlijsting van deze dag is in handen van de Politiekapel Gelderland-Zuid en de Big Band van de Politie Gelderland-Midden.

Internet

In de komende weken volgt meer informatie omtrent deze groots opgezette dag. Via lokale en regionale media zult u op de hoogte worden gehouden. Tevens is informatie te vinden op www.politiedag.nl .

Voor de redactie,