Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 27 september 2004

(

Regio - Landelijke Politiedag dit jaar in het teken van opsporing
Zaterdag 9 oktober in Noordwijk

Op zaterdag 9 oktober 2004 houdt de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een Landelijke Politiedag op het terrein van de politie Noordwijk aan de Duinwetering 101 in Noordwijk. Het thema van de Dag is 'Opsporing'. Van 10.00 tot 16.00 uur is er veel te zien en te beleven. Naast een grote informatiemarkt staan er veel voertuigen uitgestald, zijn er diverse spectaculaire demonstraties en is er voor de kinderen een prijsvraag.

Als bezoeker kun je een kijkje nemen achter de schermen van het opsporingsproces. Hierbij wordt aandacht besteed aan tal van onderwerpen die te maken hebben met het opsporingsproces. De bezoeker wordt ook meegegeven welke bijdrage zij kunnen leveren aan het opsporingsproces. Dit is te zien in diverse informatiestands. Op het buitenterrein zijn spectaculaire demonstraties en kun je uitgestalde voertuigen bekijken van de politie en de Koninklijke Marechaussee. Verder kun je even tot rust komen op een gezellig terras. Voor de kinderen is een prijsvraag waarbij ze de antwoorden zelf kunnen opzoeken over het gehele terrein.

Spectaculaire demonstraties
Er vinden doorlopend spectaculaire demonstraties plaats. Een korte opsomming:
. een optreden van het Bike Patrol team van de politie
. surveillancehonden van de politie die in actie komen
. een demonstratie van de bereden politie (politie te paard)
. demonstratie van een pantservoertuig van de Koninklijke Marechaussee

Verder staat er een antivandalismebus en kan je zelf aan den lijve ondervinden hoe het is om met een auto over de kop te gaan en uit de gordels te komen. 3VO is aanwezig met de kantelsimulator.
Meer informatie over de Landelijke Politiedag is ook te vinden op de website van de politie:
www.politiedag.nl


Noot voor de redactie/