Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hilversum, 30 september 2004

Macedonië ­ Nederland op 9 oktober:
ERVARING VOLOP BIJ PRESENTATIE EN COMMENTAAR

Met namen als die van Eddy Poelmann, Sierd de Vos, John van Vliet, Barbara Barend en Richard Witschge is de presentatie van Macedonië ­ Nederland in goede handen. De eerste uitwedstrijd van het Nederlands elftal onder leiding van bondscoach Marco van Basten, op zaterdag 9 oktober a.s., is ook de eerste rechtstreekse voetbalwedstrijd die op het Nederlandse Nickelodeon te zien is. Het integrale radioverslag is te horen op Radio 10 Gold. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 20 uur, de wedstrijd zelf een half uur later.
Op weg naar de eindronde van het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland, ontmoet Oranje volgende week zaterdag het elftal van Macedonië in het oude stadion van Skopje. Tot aan de aftrap schakelt presentator John van Vliet vanuit de studio in Hilversum, waar hij wordt bijgestaan door prominente voetbaltrainers, met Skopje, Praag en Helsinki. In Skopje ondervraagt Sierd de Vos Marco van Basten over het komende duel. Vanuit Praag en Helsinki wordt door Albert Mantingh en Richard van Iterson bericht over de voor Oranje zo belangrijke andere groepswedstrijden tussen Tsjechië en Roemenië en Finland en Armenië. Ook is er voor het begin van de A-interland een reportage van de die middag eveneens in Macedonië afgewerkte EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Macedonië en Jong Nederland, het team onder leiding van Foppe de Haan.
Vanaf 20.30 uur is Oranje-Uit echt aan de orde. Commentator Eddy Poelmann, bijgestaan door oud-international Richard Witschge, volgt Macedonië-Nederland op de voet. Halverwege zijn er analyses vanuit Hilversum en vraagt Barbara Barend in Skopje betrokkenen naar hun reactie op de eerste 45 minuten. Na de wedstrijd praat Sierd de Vos na met Marco van Basten en zal Barbara Barend, de eerste vrouwelijke intervierwer rondom het Nederlands elftal, spelers voor haar microfoon halen. John van Vliet zet met zijn team in Hilversum alles op een rijtje.
De productie van het televisieprogramma rond de ontmoeting van Nederland en Macedonië is in handen van WK Producties. De exclusieve radio, tv en internet rechten van alle uitwedstrijden van Oranje op weg naar het WK 2006 in Duitsland liggen bij Talpa.
__________________