Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Spectaculair programma op Gelderse politiedag

Publicatiedatum: 30-09-2004

Voor de Gelderse politiedag, die op zaterdag 9 oktober in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt gehouden, is inmiddels een spectaculair programma samengesteld. Zo zijn er ieder uur demonstraties door een mountainbiketeam van de politie dat laat zien hoe aanhoudingen door dit team worden verricht. Ook vinden regelmatig demonstraties met politiehonden en met reddingshonden plaats. Op die dag zal tweemaal een grootse parade van politievoertuigen een route over het museumterrein afleggen. In deze parade zijn oude en nieuwe politievoertuigen te zien en zijn de politiemensen gekleed in oude en nieuwe uniformen.

Bezoekers kunnen workshops volgen die inzicht geven in het gebruik van DNA als opsporingsmiddel en over de relatieve waarde van getuigenverklaringen. Ook kan men kijken naar films die het politiewerk in beeld brengen. Om 12.00 uur zal een publiek debat plaats vinden met vertegenwoordigers van de korpsleidingen van de drie Gelderse korpsen. Voor dit debat zullen in de komende week een aantal stellingen worden gepubliceerd in dagblad de Gelderlander. Naast de aangekondigde demonstraties zullen werkzaamheden van de politie permanent worden uitgebeeld. Het team Verkeersongevallenanalyse laat zien hoe men de toedracht van een verkeersongeval reconstrueert op basis van de aangetroffen sporen. De Koninklijke Marechaussee laat zien wat haar taken zijn door middel van een 'tijdelijke grenspost' en toont een verzameling vervalste reisdocumenten. Het Politiemuseum en het Marechausseemuseum hebben een expositie ingericht. Dit is een greep uit het programma van de Gelderse politiedag.

Tijdens deze dag gaat veel aandacht uit naar de ontknoping van het misdaadverhaal dat op zaterdag 2 oktober in de regionale dagbladen wordt gepubliceerd en dat na deze datum ook op de internetsites van de deelnemende korpsen is te vinden. Deze ontknoping wordt in beeld gebracht door een volledig ingerichte 'plaats delict' waar belangrijke informatie voor de oplossing van het mysterie te vinden is.

De Gelderse politiedag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Het Openluchtmuseum is op die dag gratis toegankelijk. Via bewegwijzering worden bezoekers naar een parkeerplaats geleid op de voormalige vliegbasis Deelen. Vandaar worden ze kosteloos met bussen naar het Openluchtmuseum gebracht. Ook vanaf het Centraal Station in Arnhem rijden gratis pendelbussen.

Uitgebreide informatie over de Gelderse politiedag vindt u op: http://www.politie.nl/gelderland-midden

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden