Landelijke Politiedag: zaterdag 9 oktober

regio Utrecht 01-10-2004 - De politie en de Koninklijke Marechaussee vragen uw aandacht voor een opsporingszaak: de Landelijke Politiedag! Graag komen wij in contact met personen van 0 tot 99 jaar, woonachtig in de regio Utrecht met willekeurige lengte, postuur, haardracht of huidskleur. Het thema van dit jaar? Opsporing!

Op verschillende locaties openen politiebureaus hun deuren. Het programma is zeer divers. Er zijn bijvoorbeeld demonstraties of u kunt deelnemen aan één van de workshops over opsporing.

Graag zien wij u op één van de politiebureaus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur (tenzij anders aangegeven).

Utrecht en Vianen Het bureau Vianen en het bureau Tolsteeg (stad Utrecht) organiseren in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een open dag. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de bureaus open. U kunt hier deelnemen aan één van de workshops opsporing waarin onder andere een verdachte situatie, signalementen, het bellen van 112 en een lokaal probleem aan de orde komen. Er is ook genoeg te zien; het bike-team, de technische recherche, Levende Have en het scooterteam geven demonstraties. En er zijn informatiestands met onder andere informatie over de opsporingsprogrammas Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld en het werken bij de politie (werving).

Adressen Utrecht * politiebureau Tolsteeg: Baden Powellweg 4 in Utrecht * politiebureau Vianen: Aimé Bonnastraat 4

Zeist / De Bilt District Binnensticht nodigt belangstellenden uit om deel te nemen aan een drietal workshops. Deze workshops worden in principe gehouden tussen 13:00 uur en 16:00 uur. De volgende onderwerpen komen in de workshops aan bod: * Opsporing: de burger is hard nodig bij Opsporing! (politiebureau Zeist). * Huiselijk geweld: wat is de rol van de politie in geval van (vermoeden van) huiselijk geweld? (politiebureau De Bilt). * Spoedeisende politiehulp: Hoe reageert de politie na 112-meldingen? (politiebureau Zeist).

U kunt zich kosteloos opgeven voor één van de workshops tot en met 7 oktober via internet of bellen met het wijksecretariaat in Zeist (telefoonnummer 0900-8844).

Adressen: * politiebureau Zeist: Utrechtseweg 141 * politiebureau De Bilt: Leijenseweg 38

Veenendaal Het district Heuvelrug organiseert een bijeenkomst waarin u de gelegenheid krijgt om in gesprek te gaan met medewerkers van de politie of een workshop opsporing kunt bijwonen.

Vanaf 11.00 tot 15.00 uur bent u welkom in het politiebureau in Veenendaal waar op de 2e etage verschillende stands staan met informatie over het politiewerk. Om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur start ieder uur een gespreksbijeenkomsten waar aan de hand van actuele stellingen gediscussieerd wordt. Themas kunnen zijn: aanpak veelplegers, overlast, burgernet en kerntaken politie. Ook kunt u een workshop volgen over opsporing. Hierin geven politieagenten informatie over met name opsporing en hoe u als inwoner hieraan een steentje kan bijdragen. De workshops starten om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur.

Uiteraard geldt deze uitnodiging niet alleen inwoners van Veenendaal. Ook inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Doorn, Amerongen, Leersum, Maarn en Wijk bij Duurstede kunnen zich kosteloos opgeven voor één van de workshops en / of één van de gespreksbijeenkomsten. Opgeven kan tot en met 7 oktober via internet of via antwoordnummer 1018, 3900 VB in Veenendaal.

Adres politiebureau Veenendaal: Boompjesgoed 12

Baarn en Amersfoort District Eemland zuid en district Eemland noord organiseren een workshop voor winkeliers uit Amersfoort en Baarn. Omdat de beperkte doelgroep (uitgenodigde winkeliers) op 9 oktober verhinderd is, hebben de districten de activiteiten in het kader van Landelijke Politiedag verplaatst naar maandag 11 oktober.