Politie Friesland

Zaterdag 9 oktober Friese politiedag in Sneek

Fryslân 01-10-2004 - Zaterdag 9 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur laten politie en marechaussee zien wat ze in huis hebben op de landelijke politiedag in Sneek. Na de successen in Leeuwarden in 2000, Harlingen in 2001 en Dokkum in 2003 is het nu de beurt aan de waterpoortstad. In ruim 30 presentaties en stands en enkele grote demonstraties laat de politie Fryslân, de Koninklijke Marechaussee en andere hulpverleners waarmee zij samenwerkt, het politiewerk in al zijn facetten zien. Op grond van de ervaringen van voorgaande jaren worden vijf- á tienduizend bezoekers verwacht.

Het thema is dit jaar opsporing. Dit actuele thema is in de meeste vormen te zien. Een weedkwekerij, een ontmanteld XTC-lab, computer- en paspoortfraude. Maar ook visstroperij, de aanpak van milieudelicten en het naspelen van een rechtszaak met een echte rechter, officier van justitie en advocaat. En natuurlijk de altijd spectaculaire aanhoudingen van verdachten door de politiehonden.

Door de uitstekende samenwerking met de gemeente Sneek is het mogelijk het evenement te organiseren in en om het politiebureau aan de Van Giffenstraat. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de tegenoverliggende sporthal, de faciliteiten van het RSG Magister Alvinus en de Geeuw en de Geeuwkade voor demonstraties op en aan het water. De Van Giffenstraat, de Almastraat, de Geeuwkade en een deel van het Veemarktterrein worden afgesloten. Parkeren is mogelijk op industrieterrein De Hemmen. Een gratis pendeldienst brengt bezoekers vanaf deze locatie naar de Van Giffenstraat en vice versa.


Noot voor de redactie,