Ingezonden persbericht


Zijlaard-Van Moorsel, Van den Hoogenband, Bosch en Huizinga naar Hazerswoude-Rijndijk

Vier Olympische medaillewinnaars openen nieuwe vestiging van Ton van Bemmelen Sports

ROTTERDAM - Vier medaillewinnaars van de Olympische Spelen van Athene: Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Edith Bosch en Mark Huizinga plus de amazone Marlies van Baalen, die met de nationale dressuurequipe in Griekenland op de vierde plaats eindigde, openen zaterdag 9 oktober de nieuwe vestiging van Ton van Bemmelen Sports in Hazerswoude-Rijndijk.

Om 12.00 uur arriveert het kwartet, dat in Athene goed was voor maar liefst zeven van de in totaal 22 medailles, samen met Van Baalen per luxe open auto bij de nieuwe vestiging van Ton van Bemmelen dierenbenodigdheden en ruitersport aan de Rijndijk, vlak bij boulevard Rijneke. Een filiaal was noodzakelijk geworden, omdat de andere vestiging door de uitbreiding van de wielerafdeling feitelijk te klein werd. Vandaar dat directeur Ton van Bemmelen besloot om de afdeling ruitersport naar het nieuwe onderkomen te verhuizen. Daar startte hij bovendien de uitgebreide afdeling dierenbenodigdheden.

De vijf Olympia-gangers zullen de nieuwe vestiging gezamenlijk officieel openen, waarna de beide judoka's van sportinstituut De Korte, Mark Huizinga en Edith Bosch, nog een demonstratie verzorgen. Zwemmer Van den Hoogenband won van het vijftal in Athene de meeste medailles (drie), Zijlaard-Van Moorsel kwam in haar laatste races uit haar rijke loopbaan tot twee plakken. Bosch won op de tatami zilver en Huizinga brons.

Noot: Voor nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23


---- --