Ingezonden persbericht


Open Dagen

'Het VoorBeeld op Stelten'

Op zaterdag en zondag 9 en 10 oktober vinden de Open Dagen van de Multifunctionele Vrijplaats 'Het VoorBeeld' in Stadsdeel de Baarsjes plaats: een weekend vol theater, performances, muziek, video, dans, beeldende kunst, literatuur, mode en architectuur.

Gedurende het weekend kunnen bezoekers het werk van de diverse kunstenaars uit het gebouw in hun ateliers bezichtigen. Tevens kunnen belangstellenden Workshops en Open Lessen volgen bij ondermeer 'Woeste Dijen' en 'Meisjes van de Klei' in: acteren, schrijven, 'theeservice maken', schilderen, meditatie & massage, capoeira, salsa en tango. Men kan zich hier meteen inschrijven voor een cursus. Het café/restaurant in zwoele Zuid-Amerikaanse sfeer is het gehele weekend geopend om even bij te komen van alle indrukken en dansje te doen.

Tijdens de middag en avond zijn er in verschillende exposities, performances en voorstellingen te bezoeken: o.a. The Elements' The Dream Machine, Hiphop-musical, Samma Mime, Arlaque Blacklight, Frits Last Life, Het Computermuseum en Zero-Eleven Underground. Er is zelfs een architectenspreekuur: hiervoor kan men foto's en plattegronden van huis meenemen.

In het Literaire Café van Stichting Woeste Dijen vindt een Schrijfwedstrijd plaats, waaraan iedereen kan deelnemen. Bezoekers met inspiratie schrijven naar aanleiding van een opdracht ter plekke een tekst en een vakkundige jury beoordeelt de ontstane stukken per leeftijdscategorie. Er zijn prijzen te winnen!

Het avondprogramma wordt geopend door 'Kunst op Stelten'' met een spectaculaire dansvoorstelling op indrukwekkende stelten. Bewegende beeldprojecties en prachtige kostuums zorgen voor een magisch visueel schouwspel hoog boven het publiek. Beide dagen worden vervolgens afgesloten met een bruisend eindfeest waarbij de bezoeker kan kiezen tussen enerzijds het popprogramma Pop-Woobly' met ondermeer Moss, Tee, Blues Brother Castro en diverse DJ's en anderzijds een exotisch swingende Latin-avond met Salsa, Afro Cubaanse Dans en Tango salon 'TangoTalks'.

De Open Dagen zijn gratis toegankelijk(!) en bezoekers worden desgewenst ondersteund door de 'Charmante Hostess-Service' en het 'Fruitige Toiletdatingjuffen-Team' van Het VoorBeeld, waardoor men nooit de weg kwijtraakt en zich nimmer eenzaam hoeft te voelen. De toegang tot het popprogramma bedraagt 4,- Euro.

Het VoorBeeld is een unieke werkplaats voor Kunst, Cultuur en Ontwikkeling waar zelfstandige kunstenaars en ondernemers divers werk uitoefenen in hun ateliers en studio's. Omdat er meer dan 40 kunstenaars van uiteenlopende disciplines in één gebouw werken, vinden er regelmatig onderlinge uitwisselingen plaats, wat tot interessante projecten kan leiden. Bovendien organiseren de kunstenaars met regelmaat workshops op diverse vakgebieden.

De dagen hebben een extra feestelijk tintje omdat er dit najaar op stedelijk en Europees niveau belangrijke stappen worden ondernomen voor het voortbestaan en de toekomst van Het VoorBeeld.

Open Dagen: Zaterdag en zondag 9 & 10 oktober van 12.00 tot 01.00 uur. Adres: Het VoorBeeld
Postjesweg 1 (eind kinkerstraat, tram 7 & 17, Stadsdeel de Baarsjes) Amsterdam
Info algemeen: 020 6839306

Informatie over de diverse workshops en de Schrijfwedstrijd: 020-6827216 (Woeste Dijen)

WOESTE DIJEN

Theater - Film - Gallerie

'Het Voorbeeld'
Lokaal 30, 2e verdieping
Postjesweg 1, Amsterdam
Tel: 020-6827216

M : 06-21535670

info@woestedijen.nl
www.woestedijen.nl


---- --