Politie Friesland

Parkeermaatregelen en stremmingen op landelijke politiedag Sneek

Sneek 07-10-2004 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Olijerhoek, bureau Communicatie, telefoon 0900 8844.

Sneek: parkeermaatregelen en stremmingen op landelijke politiedag

Aanstaande zaterdag organiseert de politie Fryslân in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en tal van hulpdiensten de landelijke politiedag in Sneek. Naar verwachting zullen duizenden Friezen de ruim 30 presentaties en soms spectaculaire demonstraties in en rondom het politiebureau aan de Van Giffenstraat bezoeken.

Om parkeerproblemen te voorkomen heeft de politie in samenwerking met de gemeente Sneek enkele maatregelen genomen. Bezoekers worden opgeroepen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Het station is op slechts enkele minuten lopen van het evenement en van het winkelcentrum van Sneek.
De straten rond het politiebureau zijn afgesloten voor het verkeer. De Van Giffenstraat is afgesloten vanaf de Kanaalstraat tot aan de Geeuw. Malta is voor bewoners bereikbaar.
De Almastraat is zijn geheel afgesloten. De Geeuwkade is vanaf de Smidsbuurt afgesloten voor het doorgaande verkeer. De Geeuw is zaterdag tot 18.00 uur gestremd voor de scheepvaart. Ook kan niet afgemeerd worden aan de Geeuwkade vanaf de Korte Veemarktstraat tot aan de Van Giffenstraat.
Parkeren is mogelijk op industrieterrein Hemmen A7 aan de Stadsrondweg-zuid. Van de Hemmen rijdt tot 17.00 uur een gratis pendeldienst naar de Van Giffenstraat en terug.