Politie Groningen

Persberichten zaterdag 9 oktober 2004

Provincie Groningen 09-10-2004 -

Groningen: vandalen aangehouden
Een 18 en een 20-jarige inwoner van Groningen zijn vrijdagnacht aangehouden voor het in het water gooien van twee fietsen. Dit gebeurde op het Schuitendiep. Een voorbijganger zag dit en tipte de politie. Tevens hield hij de politie op de hoogte van de de route die de jongens daarna volgden. Op het Hanzeplein werden beide knapen aangehouden. Ze hadden op dat moment een stoel bij zich die ze vermoedelijk van een terras hadden meegenomen. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: Een 19-jarige jongen uit Appingedam en een 24-jarige inwoner van Groningen zijn vrijdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor het mishandelen van een of twee andere bezoekers van de binnenstad. Via cameratoezicht zag de politie dat er een vechtpartij gaande was voor een cafetaria op de Grote Markt. Ter plaatse bleek dat iemand op straat lag. Het betrof een 17-jarige Stadjer die van een van de twee verdachten een klap had gekregen en daardoor even zijn oriëntatie kwijt was. Nadat de politieagenten de camerabeelden hadden bekeken werd besloten om de beide verdachten voor nader onderzoek in te sluiten. Dan moet ook duidelijk worden of er enige aanleiding was tot de mishandeling.

Groningen: alcomobiliste rijdt tegen politieauto
Een 41-jarige inwoonster van Groningen is vrijdag even na middernacht aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw werd op de Bedumerstraat gesignaleerd, waarbij bleek dat ze een onzekere rijstijl had. Ze kreeg een stopteken waar ze in eerst instantie niet aan voldeed. Even later bracht ze haar auto tot stilstand. Vermoedelijk had ze het voertuig niet goed onder controle want toen de politieagenten wilden uitstappen reed ze met geringe snelheid achteruit en beschadigde daardoor de beide autos. Aan het politiebureau bleek dat ze 1.8 promille alcohol in het bloed had. Ze moest haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist rijdt op betonblok
Een 20-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. Betrokkene reed op de Parkweg met zijn auto op een betonblok aan de kant van de weg. Nader onderzoek leerde, dat de man had gedronken. Aan het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Scharmer: alcomobiliste slingerend over de A7
Een 45-jarige inwoonster van Groningen is vrijdagavond op de A7 bij Scharmer door de politie van de weg gehaald. De vrouw voegde vlak voor een politieauto in op de A7, waarbij ze meteen doorreed naar de linkerbaan en daarbij de auto van de politieagent sneed. Deze kon amper een aanrijding voorkomen en moest vol op de rem. De vrouw vervolgde daarna al slingerend haar weg. Bij een parkeerplaats werd ze aan de kant gezet. Daarbij bleek dat ze duidelijk onder invloed van alcohol was. De uitslag aan het politiebureau luidde dat ze 2.1 promille alcohol in haar bloed had, meer dan 4 keer de toegestane hoeveelheid van 0.5 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: alcomobilist
Een 21-jarige inwoonster van Hoogezand liep vrijdagnacht tegen de lamp op de Meint Veningastraat in haar woonplaats, waar bleek dat ze onder invloed haar personenauto bestuurde. Ze had 1.1 promille alcohol in haar bloed. Ze kreeg rijverbod van enkele uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Vrijdagmiddag werden op de Millinghaweg in het Faan (Zuidhorn) 664 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 7 te hard. De hoogst genoteerde reed 97 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Marneweg bij Lauwersoog en de Provincialeweg bij Ulrum werden ruim 100 voertuigen gecontroleerd. Iedereen hield zich keurig aan de maximumsnelheid van 80 km/u. Op de Weenderstraat in Vlagtwedde (50 km/u) reden 8 automobilisten te hard. De hoogst genoteerde reed 74 km/u. Er werden 75 voertuigen gecontroleerd. Tevens werden deze bestuurders even verderop gecontroleerd op het dragen van de gordel. In 1 geval werd de gordel niet gedragen. De bestuurder kreeg een bekeuring.