Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Alcoholcontrole

RIJN & VENEN Bij een grote alcoholcontrole, in de nacht van vrijdag op zaterdag, hield de politie elf bestuurders aan. Zeven van hen bleken te veel te hebben gedronken. Eén bestuurder had zoveel op dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. Proces-verbaal is tegen alle overtreders opgemaakt.

De controle werd gehouden door agenten van het politiedistrict Rijn & Venen, samen met mensen van de vrijwillige politie en de Adviesdienst verkeer & vervoer van het ministerie van verkeer & waterstaat. Dit in het kader van de jaarlijkse alcoholmeting. De controle werd gehouden op de rotonde Willeskop in Montfoort, de rotonde Enschedeweg in Kamerik, de rotonde Straatweg in Breukelen en de Verbindingsweg in Maarssen. In totaal deden 625 bestuurders de alcoholtest.

Surveillerende agenten controleerden rond 02.00 uur op de Plevierenlaan in Vinkeveen een auto die niet verzekerd bleek. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Vinkeveen, bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 370 ug/l, waar 220 de wettelijke limiet is. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Geen licht

MAARSSEN Toen agenten zaterdagmorgen tegen 01.30 uur op de Herenweg een fietser bekeurde die zonder verlichting reed, kwam een volgende fietser zonder licht aan. Een agent gaf de jongeman een stopteken, maar de jongeman ging op de pedalen en probeerde weg te komen. De agent pakte de jongen vast, waarop die tegen de politieauto reed. Gevolg: de fiets liep een krom wiel op. De fietser, een 18-jarige inwoner van Maarssen, kreeg een boete van 25 euro voor het niet voeren van verlichting en eveneens een bekeuring van 25 euro voor het negeren van het stopteken. De jongeman vervolgde lopend zijn weg naar huis.