Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Weggebruiker aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag 8 oktober, om 13.30 uur, een 22-jarige Amersfoorter aangehouden voor mishandeling van een 52-jarige fietser, eveneens uit Amersfoort.

Het slachtoffer reed met zijn fiets over de Soesterweg, nabij de kruising met de Sint Bonifaciusstraat en kwam daar de verdachte tegen in zijn personenauto. De fietser gaf aan de bestuurder aanwijzingen dat hij door kon rijden hetgeen door hem kennelijk niet gewaardeerd werd. Hij stopte de auto, liep op de fietser af, en sloeg op hem in. Hij koelde ook zijn woede op het vervoermiddel van het slachtoffer. Hierna reed hij weg met zijn auto.

Na enig onderzoek en het horen van meerdere getuigen kon de verdachte in de directe omgeving worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Winkeldiefstal

LEUSDEN De politie heeft vrijdagmiddag 8 oktober, om 16.11 uur, een 56-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man had een winkel aan t Erf bezocht en passeerde de detectiepoort bij de uitgang. Toen het alarm afging controleerde winkelpersoneel de tas van de verdachte waarbij bleek dat hij een hoeveelheid goederen, waaronder drank en levensmiddelen, bij zich had die niet was afgerekend. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte bij een tweede winkel op t Erf een hoeveelheid speelgoed had gestolen.

Hij deed afstand van de gestolen goederen en kreeg een proces-verbaal

Wildplasser bekeurd

AMERSFOORT Surveillerende agenten zagen vrijdagavond, om 22.35 uur, dat een 18-jarige inwoner van Hoogland tegen een lichtmast stond te urineren.

Omdat dit gebeurde midden op het pleintje aan De Vijver en de lichtmast de ongeoorloofde daad goed belichtte was een bekeuring een logisch gevolg.

Meerdere bestuurders bekeurd voor rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Een 35-jarige inwoner van Baarn liep op de Lieve Vrouwestraat tegen de lamp toen hij daar met zijn personenauto tegen het verkeer inreed. Hij werd gecontroleerd en bleek 450 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Omdat bij nader onderzoek bleek dat de verdachte reed met een ontzegging om een auto te mogen besturen kreeg de man meerdere processen-verbaal.

Een zelfde lot was een 37-jarige inwoner van Barneveld beschoren die op de Hogeweg reed met zijn personenauto. Bij controle zagen de agenten dat de bestuurder nog een open blikje bier in zijn auto had staan. Hij blies 650 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Op de Grote Spui tenslotte controleerden agenten een 35-jarige Amersfoorter die bij het zien van de naderende politieauto spoorslags de andere richting wilde volgen. Hij blies 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.