Eemland noord 10.25 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft vrijdagmiddag 8 oktober, om 14.00 uur, een verkeerscontrole gehouden op de Vondellaan.

Bij de controle werden 40 automobilisten staandegehouden en werden negen bestuurders bekeurd. Er werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel, geen APK en niet tonen van het rijbewijs.

Jongen aangehouden voor belediging

SOEST Surveillanten hebben vrijdagmiddag 8 oktober, om 16.50 uur, een 16-jarige jongen uit Soest aangehouden voor belediging.

De agenten deden hun surveillance op de Smitsweg en hoorden dat er uit de richting van een flat op de Weegbreestraat gescholden werd naar de agenten.

Dit bleef zich gedurende enige tijd voordoen maar de verdachte bleef zich schuil houden achter de balustrade van een galerij.

Na enige onderzoek bleek de jongen zich op te houden op een flatgalerij op de 5e verdieping van een flat aan de Weegbreestraat. De jongen probeerde nog aan zijn aanhouding te ontkomen door op een fiets te stappen. Dit werd hem belet waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij kreeg een proces-verbaal voor belediging.

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft zaterdag 9 oktober, om 03.35 uur, een 18-jarige inwoner van Soest aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

De verdachte reed op zijn bromfiets aan de verkeerde zijde van de weg over de Torenlaan in Baarn en droeg geen helm. Hij wenste niet te stoppen toen de agenten hem een stopteken gaven. Uiteindelijk kon de man op de Noorderweg in Soest tot stoppen gedwongen worden. Bij controle van de bestuurder roken de agenten dat zijn adem naar alcohol riekte.

Bij de ademanalyse bleek de verdachte 725 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur. Voor het negeren van een stopteken en rijden zonder helm kreeg hij een bekeuring.

Rijden onder invloed

BAARN Op zaterdag 9 oktober, om 04.04 uur, werd op de Generaal van Heutszlaan een 21-jarige Soester aangehouden.

Hij reed met zijn personenauto over genoemde weg en bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 275 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 1 uur.