Heuvelrug 10.55 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft vrijdag 8 oktober, om 16.00 uur, een verkeerscontrole uitgevoerd op de Hordenweg en de Gansfortstraat.

Meerdere bestuurders werden staandegehouden. In elf gevallen volgde een proces-verbaal. Er werden bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel, inrijden van een geslotenverklaring en niet aanwezig hebben van een kinderzitje in de auto.

Bromfietser komt in berm en raakt gewond

COTHEN Bij een ongeval op Van Lynden van Sandenburgweg raakte een 61-jarige bromfietser zodanig gewond dat hij vervoerd moest worden naar het ziekenhuis.

De man, een inwoner van Amsterdam, reed met zijn bromfiets over het fietspad van voormelde weg, ook wel aangeduid als de N229, en kwam door onbekende oorzaak in de berm naast de weg terecht. Hierdoor kwam hij te vallen en liep de bestuurder onbekend letsel op aan zijn enkel en schouder. De onfortuinlijke bestuurder werd gevonden door een toevallig passerende fietser die op het fietspad een verlaten bromfiets zag liggen. Na enig zoeken trof de passant de bestuurder aan in het dichte struikgewas en waarschuwde hij de politie.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zaterdagmorgen 9 oktober, om 02.05 uur, een 28-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

De man bestuurde zijn personenauto op de Boterslootweg en bleek bij controle 440 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Omdat de verdachte een militair betrof is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.