Binnensticht 11.45 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man valt meisjes lastig

DE BILT Twee meisjes, beiden 9 jaar oud en afkomstig uit De Bilt, zijn afgelopen woensdagmiddag 6 oktober, tussen 13.30 en 13.45 uur, lastig gevallen door een onbekende man.

Beide meisjes waren de hond aan het uitlaten in het Van Boetzelaerpark aan de Blauwkapelseweg toen de man hen benaderde en vroeg waar de uitgang van het park was. Op het moment dat de meisjes dit wilden uitleggen liet de man zijn broek zakken en toonde hij zijn geslachstdeel. Een van beide meisjes pakte hij daarbij vast. Omdat de hond hierop reageerde en hard begon te blaffen schrok de verdachte en liet hij haar los. Beide meisjes zijn hierna hard het park uitgerend in de richting van de Kerklaan.

Hierbij zagen de ernstig geschrokken minderjarigen dat op dat moment een vrouw met een buggy het park inliep.

De man die is weggelopen voldoet aan het volgende signalement:
* Blanke man

* Grijs/wit haar

* Rookte sigaar en droeg een geopende blauwe systeemhelm
* Was 1.70 a 1.75 meter lang en gekleed in een zwarte jas en zwarte of blauwe broek

* De man droeg motorlaarzen

* De man kwam op de meisjes over als een wat oudere man en had aan een van zijn vingers een gouden ring met een roodkleurige steen.

De politie is op zoek naar getuigen en zou graag in contact komen met de nog onbekende vrouw met buggy. Ook andere getuigen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Man onder invloed raakt gewond bij ongeval

BUNNIK Een 43-jarige inwoner van Zeist is vrijdagmorgen 8 oktober, om 03.50 uur, gewond geraakt bij een door hem veroorzaakt ongeval op de Sportlaan.

De man bestuurde zijn personenauto en raakte een langs de weg staande lantaarnpaal. Tengevolge van die aanrijding sloeg de personenauto over de kop en kwam deze op het dak langs de weg terecht.

De adem van de man rook naar alcohol en hij moest blazen. Hij blies 785 ug/l op de ademtestappartuur. Na door ambulancepersoneel te zijn behandeld aan licht hoofdletsel werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en een proces-verbaal was zijn deel.

Meisje aangehouden voor heling fiets

ZEIST De politie heeft vrijdag 8 oktober, om 10.09 uur, een 15-jarige meisje uit Zeist aangehouden voor heling van een in 2003 gestolen fiets.

De politie kreeg de melding dat de eigenaresse van de fiets op de Voorheuvel bij haar gestolen fiets stond en dat deze in het bezit was van voormelde verdachte.

Bij onderzoek bleek dat de meldster aangifte had gedaan toen haar fiets op 27 augustus 2003 was gestolen op het Emmaplein.

De huidige gebruiker werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een HALT-afdoening.

Snelheidscontrole

ZEIST Bij een snelheidscontrole op de Dijnselburgerlaan heeft de politie op vrijdag 8 oktober tussen 11.50 en 12.50 uur, 69 automobilisten bekeurd.

Ter plaatse geldt een toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur. 444 Voertuigen passeerden de radarapparatuur. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer.

Rijden onder invloed

BILTHOVEN De politie heeft vrijdagavond 8 oktober, om 21.52 uur, een 17-jarige bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed.

De jongeman, een inwoner van Bilthoven, bestuurde zijn bromfiets op de Leijenseweg en reed zonder verlichting.

Bij controle blies de verdachte 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. Ook bleek de jongen niet in bezit van een bromfietscertificaat. Voor deze overtreding en het rijden zonder verlichting kreeg hij een bekeuring.