Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht 09-10-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Gewapende overval

UTRECHT Twee mannen pleegden vrijdagavond kort voor 21.00 uur een gewapende overval op een winkel aan de Troosterhof.

De mannen kwamen de zaak binnen, bedreigden het personeel met wapens en eisten geld. Zij gingen er met een geldbedrag vandoor en vluchtten te voet in de richting van de Kardinaal de Jongweg.

De overvallers hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hun leeftijd wordt rond de twintig jaar geschat.

Meerdere mensen zijn getuige geweest van de overval. De politie wil graag met hen in contact komen. Getuigen en mensen die informatie hebben kunnen bellen met de recherche van district Paardenveld, tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Verkeersruzie wordt mishandeling

UTRECHT Een automobilist en zijn passagier werden vrijdagavond rond 19.45 uur mishandeld door een andere automobilist op de afrit van de A12 bij de Europalaan.

Een 26-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg reed met een 27- en een 16-jarige passagiere uit Ameide toen een achteroprijdende automobilist constant met groot licht seinde en kleefde. Op de afrit A12 stonden beide autos stil voor een rood verkeerslicht en stapte de bestuurder van de achterste auto uit. Hij trok de 27-jarige passagiere uit de auto en sloeg haar. Toen de bestuurder er tussen probeerde te komen kreeg ook hij klappen en een knietje. De agressieve automobilist stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zinloos geweld

UTRECHT Een 23-jarige inwoner van Rotterdam werd zaterdagmorgen rond 04.20 uur op de Bakkerbrug in elkaar geslagen door een groepje mannen. De mishandeling werd gezien via cameratoezicht en de politie hield direct na de vechtpartij drie inwoners van Amsterdam van 21 (2x) en 20 jaar aan. Het 23-jarige slachtoffer liep samen met zijn neef na een bezoek aan een uitgaansgelegenheid over de Oudegracht. De inwoners van Amsterdam riepen naar het duo en vielen hen vervolgens aan. De 23-jarige liep lichte verwondingen aan tanden en gezicht op door de vechtpartij. De drie inwoners van Amsterdam zijn ingesloten voor nader verhoor.

Straatroof

UTRECHT Terwijl zij over de Mexicodreef fietste, werd een 53-jarige fietsster uit Utrecht beroofd van haar tas. Dit gebeurde vrijdagavond rond 20.00 uur. Twee jongens kwamen links en rechts van de vrouw fietsen, gristen de tas en reden hard weg richting Franciscusdreef.

Te veel alcohol

UTRECHT Hoewel een politieauto naast hem stond, negeerde een 47-jarige automobilist uit Utrecht vrijdagavond rond 22.40 uur op de Stanleylaan een rood verkeerslicht. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 630 ug/l waar 220 de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht is. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Omdat hij slingerend over de Overste den Oudenlaan reed en overmatig remde in de bochten, controleerden agenten rond 02.45 uur een 43-jarige automobilist uit Utrecht op alcohol. Hij blies op het politiebureau 700 ug/l, waarop de agenten direct zijn rijbewijs invorderden. Proces-verbaal wordt ook tegen deze man opgemaakt.

Verkeersongelukken

UTRECHT Bij een ongeluk op de Nedereindseweg raakte zaterdagmorgen kort na 01.00 uur een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein bekneld. De man was door onduidelijke reden van de weg geraakt en had daarbij een aantal bomen geraakt. De man is door de brandweer uit zijn voertuig gehaald en met onbekend letsel naar het UMC vervoerd. Daar weigerde hij medewerking aan de bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagavond rond 18.15 uur had een 37-jarige automobilist uit Hilversum op de Ruimteweg te laat in de gaten de auto voor hem remde voor een rood verkeerslicht. Hij reed tegen de auto van een evenoude automobilist uit Tienhoven. De Hilversummer is met verwondingen aan zijn hoofd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Tienhovenaar bleef ongedeerd. Allebei de autos moesten worden weggetakeld.

Een 30-jarige bromfietsster uit Nieuwegein raakte vrijdagochtend rond 07.50 uur gewond bij een aanrijding op de Atoomweg. Een 29-jarige automobilist uit Utrecht zag de bromfietsster over het hoofd toen hij af wilde slaan en reed tegen haar aan. De vrouw is met de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.