2e persbericht van zaterdag 9 oktober

Eindhoven 09-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal autos

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Vestdijk een groene Suzuki Swift met het kenteken DS-LP-97 gestolen.

Dezelfde nacht werd in de Hoogstraat een zwarte Fiat Uno met het kenteken DX-ZH-92 gestolen.

Valkenswaard: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdagmorgen om 4.15 uur is op de Luikerweg een 30-jarige man uit Lommel aangehouden. De man raakte met zijn auto van de weg en kwam in de berm terecht. De auto sloeg over kop en kwam op de rijbaan terecht. Een 36-jarige man uit Hasselt kon de auto niet meer ontwijken en raakte met zijn auto het wrak. De man uit Lommel had gedronken. Na de ademtest bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,45 had. Het rijbewijs van de Belg is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak bij hennepkwekerij

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Pastoor Strijboschstraat. De inbreker brak een raam open. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. De politie trof in de woning een hennepkwekerij aan met 89 planten. Met de elektriciteit in de woning was geknoeid. De bewoner, een 34-jarige Helmonder, was niet thuis. De kwekerij wordt vandaag door de politie ontmanteld.

Veldhoven: Inbraak in kledingwinkel

Zaterdagmorgen rond 4.15 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan de Pleintjes. Met een klinker werd een ruit ingegooid. De daders hebben twaalf overhemden en drie truien gestolen.

Nuenen: Beeldscherm gestolen

Zaterdagmorgen rond 3.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan De Pinckart. Er werd een ruit ingeslagen om binnen te komen. De daders hebben een beeldscherm gestolen. Getuigen hebben twee daders op een scooter met het beeldscherm onder de arm zien vluchten.

Geldrop: Inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Spaarpot. Er werd een ruit ingegooid waarna er een raam kon worden geopend. De dieven hebben een datasafe met zes diskettes gestolen.