Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 9 oktober

Alkmaar 09-10-2004 - 15.00 uur

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Alkmaar, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur vond er een mishandeling plaats op de van Ostadelaan in Alkmaar. Hierbij raakte een 45-jarige vrouw uit Bergen zodanig gewond dat zij moest worden opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar. De vrouw kreeg in een café een woordenwisseling met een 54-jarige man, eveneens afkomstig uit Bergen. Beide personen kennen elkaar. Tijdens de ruzie greep de man de vrouw beet en trok haar mee in zijn auto. Hier werd de vrouw geslagen en gestompt. Ook probeerde man de keel van de vrouw dicht te drukken. Toen de vrouw aan de greep van de man kon ontkomen, vluchtte zij de auto uit. Zij wist daarop aan de man, die haar achterna kwam, te ontkomen. Nadat de politie ter plaatse was gekomen raakte de vrouw buiten bewustzijn. Een gewaarschuwde ambulance bracht haar over naar het MCA, waar zij ter observatie werd opgenomen. De verdachte kon worden aangehouden en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Voor het verdere onderzoek heeft de politie getuigenverklaringen nodig. Meerdere voorbijgangers zijn ook getuige geweest van dit incident. De politie verzoek getuigen dringend contant op te nemen met de politie Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gestolen hesje

Bergen, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag had een getuige een leuk hesje zien hangen bij een boetiek aan de Jan Oldenburglaan in Bergen. Toen zij na tien minuten had besloten het hesje te gaan kopen bleek deze in de tussentijd gestolen te zijn. Teleurgesteld ging de getuige weg. Verderop in Bergen zag zij een vrouw lopen met het hesje aan. De vrouw stapte in een auto en reed weg. Op basis van het kenteken kon de politie even later de vrouw aanhouden. Het ging om een 60-jarige inwoonster van Bergen.

Beroving

Heerhugowaard, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur werd een 17-jarige jongen beroofd in het winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. De jongen werd daar ingesloten door een groepje van vijf of zes jongeren. Een van hen doorzocht de zakken van het slachtoffer, terwijl de anderen het slachtoffer bedreigden. Er werd een pinpas en kauwgom buit gemaakt.

Aanrijding met drank

Alkmaar, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagavond omstreeks 19.50 uur kreeg een 36-jarige vrouw een ongeval toen zij met haar bromfiets tegen een stoeprand aanreed op de Kanaalkade in haar woonplaats. De vrouw kwam ten val en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Tijdens de behandeling liep zij (met infuus) weg uit de behandelkamer. Zij kon op de Kennemerstraatweg worden achterhaald. Een ademanalyse wees uit dat zij 560 ug/l alcohol in haar adem had. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Vrouw aangehouden na belediging

Alkmaar, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 40-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op het Waagplein. De vrouw bevond zich in een horecabedrijf aan het plein toen zij met een glas bier naar buiten wilde. Dit werd geweigerd door de portier waarna zij het glas op de grond gooide waarna de vrouw het café uit werd gezet. Hierop uitte zij verschillende beledigingen in de richting van de portier een aantal agenten. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig. Zij is overgebracht naar het politiebureau. Kort nadat de vrouw in het politiebureau was meldde een 20-jarig familielid uit Alkmaar zich. Hij was het kennelijk niet eens met de gang van zaken beledigde een aantal agenten. Deze man is vervolgens aangehouden en ingesloten.

Drie autos vernield door brand

Alkmaar, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd brand ontdekt in een auto die geparkeerd stond op de

Geulstraat. De brand sloeg over naar twee andere autos die in de directe omgeving geparkeerd stonden. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd. Gezien de aangetroffen sporen is de brand vermoedelijk aangestoken.

Man overvallen

Castricum, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 39-jarige man uit Castricum overvallen. Omstreeks 02.00 uur verliet het slachtoffer een horecabedrijf aan de Van der Mijleweg. Hij wilde op zijn fiets naar huis rijden. Een goed uur later bevond het slachtoffer zich in de lift van een flatgebouw aan de Prof. Winklerlaan. De broek van het slachtoffer was verdwenen. Hij was licht gewond aan zijn gezicht. Zijn fiets, broek en schoenen waren verdwenen. Ook was hij zijn sleutels, portemonnee en geld kwijt. Hij kan zich niet meer herinneren wat er iet gebeurd. Mogelijk zijn er getuigen die daarin helderheid kunnen geven. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.