Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 9 oktober

Hoorn 09-10-2004 - 15.00 uur

Controle in voetgangersgebied

Hoorn, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag is een controle uitgevoerd in het voetgangersgebied in het centrum van Hoorn. In totaal kregen 26 fietsers en 1 bromfietser een bekeuring omdat zij binnen het gebied reden. De controle vond plaats op de Grote Noord, Kleine Noord en de Nieuwsteeg.

Diefstal Koikarspers

Enkhuizen, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagavond omstreeks 20.20 uur ontdekte de bewoner van een pand aan de Goudenregenstraat in Enkhuizen dat vijf Koikarpers uit de vijver in zijn tuin waren ontvreemd. De karpers vertegenwoordigen een grote waarde. De eigenaar gaat aangifte doen van de diefstal.

Man aangehouden na mishandeling

Hoorn, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, kort na middernacht werd een 32-jarige man uit Twisk aangehouden in een woning aan de Steenbokstraat. Kort daarvoor had hij een 42-jarige man uit Berkhout, die in dezelfde woning aanwezig was als de verdachte, mishandeld door hem verschillende keren in het gezicht te slaan. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Man mishandeld na poging beroving

Enkhuizen, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur, werd een 50-jarige man uit Enkhuizen mishandeld door een tot nu onbekende man. Het slachtoffer liep over de Erwtenmarkt toen hij werd aangesproken door de dader. Hij vroeg om een vuurtje maar gaf het slachtoffer plotseling een kopstoot. Vervolgens probeerde hij de telefoon en portemonnee van het slachtoffer te pakken. Toen dit niet lukte verdween hij. Het gaat om een jongen die tussen de 18 en 20 jaar oud is. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en droeg onder andere een wit/crème shirt met capuchon.