Verzamelde persberichten zaterdag

's-Hertogenbosch 09-10-2004

48 VERBALEN BIJ VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Vrijdag zijn op de Helftheuvelweg, Boschmeersingel en Oude Vlijmenseweg verkeerscontroles gehouden. Totaal 21 bestuurders werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Tien bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets opgevoerd bleek te zijn. Zes bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. Drie automobilisten zaten niet handsfree te bellen, bij zeven personen waren de papieren niet in orde. Bij een auto bleek de verlichting niet in orde te zijn.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond rond 18.30 uur is op de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch een 42-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is een 19-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Eerder die avond had de man een woordenwisseling gehad op de Steve Bikostraat in 's-Hertogenbosch met een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch. De 19-jarige man uit Den Bosch stak daarbij het slachtoffer een aantal keren met een scherpvoorwerp in hals en armen. De 19-jarige is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer kon na behandeling aan zijn verwondingen weer naar huis.

FIETSERS GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch. Daar bleek dat een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Rosmalen, in aanrijding was gekomen met twee voor hem rijdende fietsers, een 21-jarige vrouw uit Rosmalen en een 27-jarige man uit 's-Hertogenbosch. De twee fietsers raakte daarbij gewond. De vrouw werd licht gewond en de man werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 27-jarige man uit Nieuw Zeeland aangehouden. De man had even eerder op de Minderbroedersstraat in 's-Hertogenbosch ruzie gehad met een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Daarbij mishandelde de man uit Nieuw Zeeland het slachtoffer zo ernstig dat deze bewusteloos achter bleef. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De man uit Nieuw Zeeland werd op aanwijzing van getuigen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR POGING INBRAAK

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.30 uur werd gemeld dat door een man werd ingebroken in een pand aan de Industriestraat in 's-Hertogenbosch. Toen de man merkte dat hij was opgemerkt door getuigen, maakte hij zich uit de voeten. De man, 30 jaar en afkomstig uit Eindhoven, kon op aanwijzing van de getuigen in de nabijheid worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 04.30 uur is een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man vroeg op de Stationsweg in 's-Hertogenbosch voorbijgangers om geld. Een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch gaf de man een klein bedrag. De 38-jarige man was daar echter niet tevreden mee en belaagde vervolgens het slachtoffer, dat daarbij enkele rake klappen opliep. De 38-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Zaterdag is hij na verhoord heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Even na 05.00 uur sloeg de man in het wooncomplex waar hij woont aan de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch in de gemeenschappelijke ruimte verschillende ruiten stuk. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag werd een ongeval gemeld op de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch. Aldaar bleek een auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Oosterhout van de weg te zijn geraakt Bij controle bleek dat de man onder invloed was. Naast een bekeuring daarvoor kreeg de man ook een rijverbod.

44 BEKEURING BIJ VERKEERSCONTROLES

Schijndel/Sint Michielsgestel Vrijdag zijn 44 personen bekeurd tijdens de speciale controles gericht op de verkeersveiligheid. Bij elf personen bleken de papieren niet in orde te zijn. 30 bestuurders werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Een automobilist zal niet handsfree te bellen. Een aanhangwagen was niet juist bevestigd terwijl een automobilist met een gladde band reed.

CARAVAN UITGEBRAND

Sint Oedenrode - Vrijdagavond even na 21.00 uur werd een brand gemeld in een caravan aan de Vliegden in Sint Oedenrode. De brandweer kon niet voorkomen dat de caravan verloren ging. Waarschijnlijk is een kacheltje, dat tijdens een korte afwezigheid van de eigenaar van de caravan bleef branden, de oorzaak van de brand.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OVERLAST

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man werd uit een horecagelegenheid aan de Markt in Boxtel verwijderd, omdat hij zich had misdragen. Op de Markt bleef hij zich misdragen door voorbijgangers te lijf te gaan. De man is daarop aangehouden en ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zaterdag heengezonden.

TWEE 13-JARIGE WINKELDIEVEN

Uden - Vrijdagmiddag werden twee jongens van 13 jaar uit Uden in een winkel aan het Mondriaanplein in Uden betrapt toen ze een videoband wegnamen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn overgedragen aan de ouders.

ONGEVAL EN ONDER INVLOED

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 02.30 uur een aanrijding gemeld op de Julianastraat in Veghel. Aldaar bleek een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Eindhoven, van de weg was geraakt en in de struiken tot stilstand was gekomen. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Naast een bekeuring daarvoor kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

TWEE BROMFIETSERS GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss - Vrijdagavond zijn twee bromfietsers gewond geraakt bij een ongeval. Even over 22.30 uur reed een 43-jarige vrouw met haar bromfiets over de Singel 1940 1945 in Oss. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw tegen een lantaarnpaal, waardoor ze ten val kwam. Een achter haar rijdende bromfiets bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Oss kon een aanrijding met de andere vrouw niet meer voorkomen en kwam ook ten vel. De twee vrouwen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

GLAASJE OP

Ravenstein - Vrijdagavond even voor 23.30 uur is op de Dorpenweg in Ravenstein is een 57-jarige man uit Wijchen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

-----
Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 01.00 uur werd op de Graafsebaan in Oss een 41-jarige man uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

MANNEN AANGEHOUDEN MET DRUGS

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door de politie een controle gehouden op de Ruwaardsingel in Oss. Bij die controle werd een auto gecontroleerd van een 28-jarige Ossenaar. In de auto zat ook een 19-jairge man uit Oss. Bij de controle bleek dat het tweetal 34 verpakkingen met vermoedelijk cocaïne en een zakje speed bij zich hadden. Het tweetal is aangehouden en ingesloten. Ze zijn inmiddels in verzekering gesteld.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen enkele controlerende politiemensen op de Hertogensingel in Oss dat een 20-jarige man uit Oss twee vuilnisbakken vernielde. De jongen is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN

Sint Agatha - Vrijdagmiddag, even voor 15.30 uur is op de Liesmortel in Sint Agatha een 22-jarige man uit Gennep bekeurd. De man werd op die straat gecontroleerd en daarbij bleek dat hij te veel had gedronken. Aan het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Verder bleek dar dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Naast de bekeuringen kreeg de man ook een rijverbod.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Boxmeer - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 03.00 uur is een 38-jarige man uit Boxmeer aangehouden. De man had even eerder een woordenwisseling gehad met een andere man. Rond 03.00 uur werd hij door politiemensen aangesproken op de Steenstraat in Boxmeer. Terwijl de politiemensen hem aanspraken vloog de man plotseling een 32-jarige man uit Boxmeer aan die hij enkele rake klappen gaf. De 38-jarige man is aangehouden en ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.