Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA Partijbestuur ziet groot contrast tussen Vlaamse en federale begrotingsoefening (09/10/04)

Het Partijbestuur van de Nieuw-Vlaamse Alliantie feliciteert minister Geert Bourgeois en de voltallige Vlaamse regering voor de ernst waarmee de voorbije weken werd gewerkt aan het opstellen van de Vlaamse begroting.
Velen voorspelden dat het een onmogelijke opdracht zou worden om zowel de beloftes van de vorige regering te honoreren als de nodige ruimte te vinden om eigen accenten mogelijk te maken. Door een kordate aanpak, waarbij constructief en collegiaal gezocht werd naar een evenredige verdeling van de besparingen, slaagde de Vlaamse regering erin deze klus te klaren. De N-VA kijkt met vertrouwen uit naar de verdere uitvoering van het volledige Vlaamse regeerakkoord.

Het contrast met de federale regering kan nauwelijks groter: al maanden treuzelt Verhofstadt en schuift hij de problemen voor zich uit. Geen enkel dossier wordt afgerond en alles wordt aan alles gelinkt zodat opnieuw weekendvergaderingen, nachtwerk en andere kunstgrepen nodig zijn om te voorkomen dat de premier dinsdag met lege handen voor het parlement staat. Over de kwaliteit van de beslissingen maakt de N-VA zich geen illusies meer. Het federale België is immers niet meer democratisch te besturen. De voortdurende blokkeringen tussen de Franstalige en de Vlaamse democratie maken een efficiënt beleid onmogelijk.

De N-VA roept de Vlaamse partijen op om hieruit de nodige conclusies te trekken en samen werk te maken van de staatkundige agenda zoals die werd neergeschreven in het Vlaamse regeerakkoord.

Auteur:
Co-voorzitters N-VA
Frieda Brepoels en Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va
Url: www.n-va.be