Politie Limburg-Noord


Ruim 7000 mensen bezochten open dag politie in Roermond (extra bericht)
Datum: 09-10-2004
Tijd bericht: 17:17
Plaats: Roermond

De politie Limburg-Noord en het politiedistrict Roermond in het bijzonder kunnen terugkijken op een zeer succesvolle open dag. Onder geweldige weersomstandigheden -- een stralende zon -- bezochten naar schatting 7000 tot 8000 mensen de open dag in en rondom het politiebureau aan de Andersonweg te Roermond. Een zeer geslaagd evenement dat het beeld over de politie en het politiewerk zeker ten goede komt. De open dag vond plaats in het kader van de Landelijke Politiedag 2004.

Het meest spectaculaire en vooral bij de jeugd zeer in trek waren de demonstraties van de Mobiele Eenheid, met politiehonden, het biketeam en zeker de optredens van het Makadam Theater. Deze acteurs speelden onveilige praktijksituaties zoals huiselijk geweld en zinloos uitgaansgeweld na, terwijl het publiek werd gevraagd hoe ze zouden handelen in die soort situaties. Deze interactie leverde zeer waardevolle publiekelijke discussies op over de rol van de burger en de rol van de politie.Maar zeker ook de diverse informatiestands van allerlei politietaken en externe partners werden overweldigend bezocht. In het politiebureau was een informatieve route uitgezet waarvoor de belangstelling zo groot was dat er zich geregeld één grote slinger mensen door het bureau begaf.

Jeugd Op de oproep om oud maar nog bruikbaar speelgoed in te leveren voor kinderen die in instellingen zijn ondergebracht in verband met huiselijk geweld thuis, zijn honderden stuks speelgoed ingeleverd. Enkele mega kartonnen dozen zijn overvol geraakt en zullen zo snel mogelijk onder de kinderen worden verdeeld. Veel kinderen en ouders waren getuigen van de prijsuitreiking van de kleur- en posterwedstrijd die door de politie was uitgeschreven. Enkele honderden kleurplaten en posters werden beoordeeld en de uitslag is als volgt:

De groepen 1 t/m 4 van de basisscholen te Roermond hebben meegedaan aan een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten zijn getekend door Huub Tummers uit Beegden. In totaal werden 300 a 400 kleurplaten ingeleverd.

Uit de groepen zijn vier winnaars gekozen:

Groep 1 : Chirine Bouirah van groep 1 van de Herman Broerenschool.

Groep 2 : Ilyas Zaidun van de groep 1 -- 2 A van de Basisschool Leeve.

Groep 3 : Lars Nieskens van groep 3 B van de basisschool Hubertus.

Groep 4 : Lisanne Deckers van groep 4 van basisschool St. Alfonsus.

Deze winnaars krijgen als prijs een middag bij de politie. Ze zullen thuis opgehaald worden voor een spannende, leerzame middag.

De groepen 5 t/m 8 van de basisscholen te Roermond hebben meegedaan aan een posterwedstrijd. Opvallend is dat we geen poster van de groepen vijf binnengekregen hebben. Er waren vier prijzen te verdelen. Ze zijn gewonnen door:

Groep 8 : Groep 8 van basisschool aan de Roer.

Groep 7 : Groep 7/8 van basisschool Mozaïek.

Groep 6 : Groep 6 a 1 van basisschool Zonnewijzer.

Groep 5 : Heeft niet meegedaan. Winnaar hier is geworden groep 7/8 Van de Islamitische school.