Politie Noord-Holland-Noord

Dodelijk verkeersongeval

Alkmaar 09-10-2004 - Op zaterdagmiddag omstreeks 12.55 uur vond er op de Nollenweg te Alkmaar een dodelijk verkeersongeval plaats waarbij een vermoedelijk 29-jarige man om het leven kwam.

Twee motorrijders reden van de Hertog Aalbrechtweg de oprit van de Nollenweg op in de richting Alkmaar/Bergen. Op dat moment kwam vanaf de Nollenweg (richting Heerhugowaard) een lijnbus van Connexxion, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Heerhugowaard, de afrit opgereden in de richting Hertog Aalbrechtweg. De oprit en afrit zijn twee rijbanen van dezelfde weg.
Terwijl de eerste motor de bocht van de oprit goed doorrijdt en zijn weg vervolgt, breekt de tweede motor in de bocht uit. De motorrijder komt daarbij ten val en schuift met zijn motor onder de voorzijde van de autobus. Personeel van de gewaarschuwde ambulance kan dan alleen nog de dood constateren van de 29-jarige motorrijder. Om het slachtoffer en zijn motor onder de bus uit te kunnen krijgen wordt personeel van de brandweer ingezet, die met perslucht de bus weet te lichten.
De vijf inzittenden van de autobus zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier werden zij opgevangen door Slachtofferhulp.