Gemeente Best

18-10-2004
Verslag brandweerwedstrijden in Best

Brandweerwedstrijden in Best
Op zaterdag 9 oktober zijn er brandweerwedstrijden gehouden in het teken van de kwaliteitstesten hulpverlening. Dit alles vond plaats in Best. Er streden 40 teams in 5 klassen om de beste plaats per klasse. Er waren na afloop veel positieve reacties, zowel van de spelende ploegen als van de kant van de toeschouwers.
Van de scenario's die bedacht waren, is geprobeerd om het realiteitsgehalte zo hoog mogelijk te houden. De wedstrijden hebben zich op onderstaande locaties afgespeeld:
Klasse 1 Grondverzet en Slopersbedrijf Th. Van de Loo; Klasse 2 Wegener Nieuwsdruk Best BV;
Klasse 3 Philips High Tech Aerospace;
Klasse 4 Bata Nederland BV;
Klasse 5 Bedrijfsruimte van Familie v/d Velden aan de Oirschotseweg.. Zo was bij klasse 1 een ongeluk in scene gezet waarbij een graafmachine en een vrachtwagen met aanhanger betrokken waren. Het ongeluk was zodanig van opzet dat er uiteindelijk sprake was van 4 slachtoffers die "gered" moesten worden. (Zie foto) Al met al heben alle ploegen een flinke klus moeten klaren, waarvoor hard moest worden gewerkt om binnen de gestelde tijd van 30 minuten te blijven. Vooral dankzij eerdergenoemde bedrijven, die hun gebouwen en terreinen beschikbaar hebben gesteld, konden de wedstrijden zo waarheidsgetrouw mogelijk worden nagespeeld. Burgemeester mevrouw Demmers liet haar waardering hiervoor duidelijk merken in haar toespraak bij de prijsuitreiking. Ook de Regionale Commandant, de heer J. Rooijmans, bedankte de bedrijven voor hun medewerking aan het programma.

(Voorlopige) uitslagen
Het team Best 1 bereikte de 6e plaats in de Klasse 2-wedstrijden. Voor het team Best 2 was er een 4e plaats in de Klasse 3-wedstrijden. Tijdens de wedstrijden zijn op de verschillende locaties foto's genomen. Op de website www.112brabant.nl staat ook een overzicht van foto's van die dag.

brandweerwedstrijden 2004

brandweerwedstrijden 2004