BIOHORMA BV

Oorverdovend stille wandelingen

Nieuw!
Oorverdovend stille wandelingen

Zeven bijzondere wandel-doe-tochten voor jong en oud

Hard gillen en toch niet hoorbaar zijn? Er zijn dieren in het bos die het kunnen, maar u kunt het ook! Doe mee met een Oorverdovend stille wandeling, leer luisteren naar de stilte en (her)ontdek de natuur eens op een andere manier. De wandelingen zijn een initiatief van Staatsbosbeheer en A.Vogel, welbekend van de natuurlijke A.Vogel geneesmiddelen.

Opening
Op zondag 10 oktober 2004 gaan de eerste Oorverdovend stille wandelingen van start. Tijdens de openingsdag krijgen alle bezoekers een zakje met zaadjes van de plant van het jaar 2004, de Echinacea purpurea (rode zonnehoed), cadeau. De wandel-doe-tochten zijn geopend tot en met 28 februari 2005.

Actief op pad
Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. In het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is een gratis boekje af te halen waarmee wandelaars zelf op pad kunnen. In het boekje staan naast de route ook inspirerende gedichten, leuke doe-activiteiten voor jong en oud, interessante achtergrond informatie en een prijsvraag waarmee een prachtige fiets of één van de vijf Staatsbosbeheer waardebonnen van 25 euro te winnen is.

Goed doel
Deelnemers aan de Oorverdovend stille wandeling steunen de natuur en natuureducatie in Nederland. Voor elk ingeleverd prijsvraagformulier ontvangt het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer namelijk 1 euro van A.Vogel. Met dit geld wordt een specifiek goed doel gesteund. Zo wordt bijvoorbeeld bij de Oostvaardersplassen met de opbrengst de wandelroute de Zeearend geheel toegankelijk gemaakt voor bezoekers met rolstoelen, rollators en buggy s. En bij De Weerribben komt de opbrengst ten goede aan een project voor het behoud van de otter in Nederland. In elk van de deelnemende bezoekerscentra is te zien naar welk goed doel de opbrengst van de Oorverdovend stille wandeling gaat. Dat is nog eens met een lekker gevoel wandelen!

Locaties
Bij de volgende zeven bezoekerscentra van Staatsbosbeheer zijn van 10 oktober 2004 tot en met 28 februari 2005 de Oorverdovend stille wandelingen van A.Vogel geopend:

De Weerribben (Ossenzijl, Overijssel)
Biesbosch en Biesbosch museum (Drimmelen/Werkendam, Brabant) Oostvaardersplassen (Lelystad, Flevoland)
Mijl op zeven (Ospel Nederweert, Limburg)
Het Zandspoor (Schoorl, Noord-Holland)
Duinen van Texel (De Koog, Noord-Holland)
Sallandse Heuvelrug (Nijverdal,
Overijssel)

Voor de redactie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met één van de deelnemende staatsbosbeheer bezoekerscentra of met Biohorma BV (A.Vogel), Mascha van Duijn, tel. 0525-687200, email m.v.duijn@biohorma.nl.
Ook kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl of www.vogel.nl

Meer informatie voor consumenten: A.Vogel Gezondheidslijn (gratis)
0800-8643546, Meer informatie voor vak: Biohorma servicelijn (gratis):
0800-3344555.


07 okt 04 15:33