Provincie Utrecht

Persbericht

Weghalen verkeerslichten Stationsweg, Breukelen

10-6-2004
Op 8 juni is de provincie Utrecht, in overleg met de gemeente Breukelen, gestart met het buiten gebruik stellen van de verkeerslichten op de kruising van de provinciale weg N401 (Stationsweg) met de uitrit van Van der Valk in Breukelen. Observatie en onderzoek hebben aangetoond dat de verkeerslichten niet langer gewenst zijn. Voor de buitengebruikstelling is een half jaar uitgetrokken.

Minder verkeersdrukte

De verkeersdrukte is door de reconstructie van het kruispunt aanzienlijk afgenomen. Uit onderzoek en observatie blijkt dat bij het huidige verkeersaanbod de verkeerslichten nu en in de toekomst niet gewenst zijn. Uiteraard blijft het naastgelegen `muizegaatje' wel met verkeerslichten geregeld.

Langzaam afbouwen
Voor het buiten gebruik stellen van verkeerslichten is het gebruikelijk de nodige tijd in acht te nemen.
Vanaf dinsdag 8 juni staan de verkeerslichten gedurende drie maanden op knipperen. In deze periode zal de provincie Utrecht het verkeer rond de kruising regelmatig observeren. Bij een positief resultaat gaan de verkeerslichten gedurende drie maanden volledig uit. Ook gedurende deze drie maanden observeert de provincie regelmatig. Als er geen reden is om af te zien van ontmanteling, zullen de verkeerslichten in november 2004 definitief worden weggehaald.

Informatie-uitwisseling
Voor nadere informatie over en ervaringen met de buitengebruikstelling van de verkeerslichten kunt u contact opnemen met de heer A.J. Bezemer van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 2535,
Mailadres: arjan.bezemer@provincie-utrecht.nl

Laatst gewijzigd op 06/10/2004 03:43:47 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl