Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 10 oktober 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA MELDING WATERLEKKAGE

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag werd in een woning aan de Schiekade een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie van het district De Noordhoek had een melding gekregen van een grote waterlekkage in het pand. Een woning stond blank en in de kelder stond het water al 30cm hoog. Het bleek afkomstig te zijn van een bovengelegen woning. Daar werden op twee etages hennepkwekerijen ontdekt met in totaal zo'n 1200 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt en is inmiddels afgesloten. De brandweer moest eraan te pas komen om het pand leeg te pompen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* MAN ERNSTIG MISHANDELD
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks één uur werd op de Mathenesserdijk een 46-jarige Rotterdammer ernstig mishandeld. De politie had een anonieme melding gekregen dat een man door een andere man in elkaar werd geschopt en dat hij niet meer bewoog. Ter plaatse werd het ernstig gewonde slachtoffer aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Een dader werd niet meer gesignaleerd. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht en achtergronden van deze mishandeling.


* MAN BIJ VECHTPARTIJ IN ZIJ GESTOKEN
ROTTERDAM - Bij een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag even na middernacht op de Eendrachtsweg is een 28-jarige man uit Eindhoven in zijn zij gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De aanleiding tot de vechtpartij zou een trap tegen een auto zijn geweest. Onduidelijk is nog wie er allemaal bij de vechtpartij waren betrokken. Eén man, een 26-jarige Rotterdammer, kon worden aangehouden ter zake van vernieling van de auto en mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de vecht/steekpartij.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTDEKT NA BRAND
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg omstreeks half vier kreeg de politie van het district Zuid een melding van een brand in een woning aan de Corydastraat. De brandweer bluste de brand, die in de keuken was ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Op straat trof de politie twee bewoners aan, Rotterdammers van 20 en 22-jaar oud, terwijl zij onenigheid met elkaar hadden over de brand. Op de zolder van de woning werd een kleine hennepkwekerij met zo'n 40 plantjes ontdekt. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden drie personen aangehouden ter zake van vernieling, diefstal en de Opiumwet. Er werden 67 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen en gingen 39 personen op de bon voor wildplassen. Verder werden er nog 28 bekeuringen uitgedeeld voor diverse andere (verkeers)overtredingen. Er werden zo'n 250 flyers op geparkeerd staande auto's achtergelaten om te waarschuwen voor auto-inbraak.