Nighttown Rotterdam

ZO 10.10 SOLOMON BURKE (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Toen Solomon Burke zo'n twee jaar geleden met Don't Give Up On Me zijn comeback maakte, kon niemand weten dat deze plaat een soulrevival zou ontketenen. De explosieve en immer swingende soul in combinatie met wat blues, gospel en de krachtige longinhoud van Burke zorgen voor een vibe waar geen ontkomen aan is. 10 oktober is de King of Soul live te bewonderen in Nighttown!

Het wordt steeds duidelijker dat de southern soul een ware revival meemaakt. Zeer geachte mensen als Nick Lowe, Buddy Miller, Peter Wolf en Duane Jarvis hoef je dit niet uit te leggen; zij putten hun inspiratie al lang uit deze rijke rootsbron. Dat soulveteraan Solomon Burke eindelijk commerciële erkenning kreeg met zijn comebackplaat Don't Give Up On Me was zeer terecht en opnieuw is er een ware soulsurvivor opgestaan.

Solomon gaat sinds de jaren zestig door het leven als King of Soul en als Bishop of Soul. Jerry Wexler, de legendarische producer van Atlantic Records, noemde Burke 'de beste soulzanger aller tijden'. De Blues Brothers hebben zijn nummer Everybody Need Somebody To Love groot gemaakt.

De muzikale hoogtijdagen van Solomon liggen tussen 1962 en 1969, maar als een van de weinigen van die generatie wist Burke tot op de dag van vandaag te overleven.

Burke is een bijzonder man. Hoewel hij al ruim vijftig jaar professioneel muzikant is, werkt hij nog altijd voor voor de begrafenisonderneming van zijn dochter en zijn kerkgemeenschap. Kortom, Praise The Lord, Praise Solomon Burke!

ZO 10.10 Solomon Burke

Zaal open 19.00 uur
EUR 25,- excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten.

Voorverkoop bij Ticket Service, Plato en It Donner in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.thekingsolomonburke.com

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --