Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Alphen aan den Rijn, september 2004

Archeon in teken van middeleeuwse koormuziek

op 10 oktober 2004
'Musick voor Kerck ende Croegh'

Archeon staat op zondag 10 oktober aanstaande geheel in het teken van middeleeuwse koormuziek. Twaalf koren zullen op verschillende locaties werken ten gehore brengen van componisten die voor 1600 geboren zijn.

Uit het hele land komen de koren naar Archeon om in een bijzondere omgeving op te treden. In het middeleeuwse stadje Gravendam wordt in de kloosterkeuken en in het pottenkoopmanshuis opgetreden. In de Romeinse periode vinden de optredens in het Romeinse Badhuis plaats.

Uitgebreid repertoire.
Alle koren brengen een ander repertoire. Het Minderbroederskoor van Archeon 'Pax et Bonum' zal gregoriaanse gezangen en middeleeuwse bedevaart- en loopliederen ten gehore brengen. Het koor 'Kwartslag' zingt meerstemmige liederen van bekende en onbekende componisten over de liefde, de seizoenen, drinken en feesten. Daarnaast worden er volksliederen, kerkmuziek, ernstige en pikante liederen en liederen over de liefde en overspel gezongen.

Aan het einde van de middag zullen de vier koren 'Zanglust', 'Arti et Religioni', 'Broncantory' en 'Soli Deo Parochie Adrianus' gezamenlijk met ruim honderd deelnemers, meerkorige werken in het Badhuis laten horen.



Ingezonden persbericht