CNV

Vakbeweging Latijns-Amerika in film 'Nieuwe Dorpen'

PERSUITNODIGING

Film 'Nieuwe Dorpen' op zondag 10 oktober in première Vakbeweging Latijns-Amerika stimulator van betere omstandigheden bevolking

Op initiatief van CLAT-Nederland, International Tree Fund en met financiële ondersteuning van CNV Internationaal is in Guatemala de film 'Nieuwe Dorpen' gemaakt. Zondag 10 oktober gaat de documentaire in première. U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom in het Utrechtse filmtheater 't Hoogt (Hoogt 4).

De film gaat over sociale projecten op het platteland van de Guatemalteekse vakcentrale CGTG. De film maakt duidelijk dat de vakbeweging in Latijns-Amerika veel meer is dan een traditionele vakbeweging. De CGTG is vooral een sociale beweging met sociale projecten van en door de mensen zelf. De projecten zijn bedoeld om omstandigheden van wonen en werken te verbeteren.

Na de filmvertoning volgt een forum, met als centraal thema de spanning tussen economische belangen en mensenrechten in Guatemala. Deelnemers aan dit forum zijn:

- Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid CDA

- Piet de Klerk, de Nederlandse ambassadeur voor de mensenrechten
- Bert Koenders, Tweede Kamerlid PvdA

- Dirk Kruijt, hoogleraar Universiteit Utrecht
- Margreet Vrieling, beleidsmedewerker CNV Internationaal. Het forum wordt voorgezeten door Leen Verbeek.

Toegangskaarten voor de première zijn te bestellen door een e-mail te zenden naar: clat@tref.nl onder vermelding van '10 oktober'. Na de première verschijnt de film 'Nieuwe Dorpen' op DVD en zal deze ook verder worden uitgezet onder belangstellenden.

Voor nadere informatie
CLAT-Nederland (Ernst Roemers): telefoon 030 - 234 32 37 / 06 - 55 77
87 09


01 okt 04 13:13