Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 9 oktober 2004

* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO

ROTTERDAM - Vrijdag werden op de Oostmaaslaan drie Polen (22, 26 en 29 jaar oud) aangehouden. De mannen waren weggerend uit een auto, die eerder in Eindhoven bleek te zijn gestolen. Surveillerende politiemensen wilden de inzittenden van de auto controleren, maar bij het naderen van de politieauto gingen zij er te voet vandoor. Eén van de mannen kon na een korte achtervolging worden aangehouden, de andere twee op aanwijzing van getuigen. Deze twee verdachten hielden zich schuil in de bosjes. In de gestolen auto werden enkele, vermoedelijk gestolen autoradio's aangetroffen. De drie verdachten werden overgebracht naar het bureau.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werd in een woning aan de Kromme Wiekstraat een hennepkwekerij met zo'n 100 planten ontdekt. De hennepplanten waren kort daarvoor geknipt. De planten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. Ook in een woning aan de Frans Bekkerstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen nadat politiemensen eerder een sterke henneplucht hadden geroken en daarna een onderzoek instelden. De in bedrijf zijnde hennepkwekerij omvatte 645 hennepplanten, die in beslag genomen werden. Ook de apparatuur voor de kwekerij werd in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de eigenaar.


* MAN IN BEEN GESTOKEN
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding, dat een man die een steekwond had opgelopen zich bij het Erasmus Medisch Centrum had gemeld. Het slachtoffer, een 36-jarige Rotterdammer, verklaarde dat hij op de Nieuwe Binnenweg door een man met een mes in zijn bovenbeen was gestoken. Deze man was naar hem toegekomen met de vraag waarom hij zo raar naar hem keek. Het slachtoffer ontkende dat, waarop de man een mes dat hij achter zijn broeksband had, pakte en hem in zijn been stak. Het slachtoffer kon het mes van de man afpakken waarna deze er vandoor ging. Hierna ging het slachtoffer naar het ziekenhuis voor de behandeling van zijn verwonding. De politie stelt een onderzoek in.


* UITSLAANDE BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak brak vrijdagavond omstreeks zes uur brand uit in de slaapkamer van een woning aan de Snellinckstraat. De bewoonster had het pand tijdig kunnen verlaten. De politie haalde uit voorzorg de bewoners van aangrenzende woningen uit het pand. De brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN HILLESLUIS
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmiddag en -avond in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis een actie preventief fouilleren. Op straat werden 529 personen en in horecagelegenheden 31 personen gefouilleerd. Er werden één busje CS-gas en drie messen in beslag genomen. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks elf uur werd een 59-jarige Rotterdammer op de Westzeedijk beroofd van zijn fiets. Een getuige had gezien dat het slachtoffer door een groepje van vijf jongeren werd belaagd waarna zijn fiets werd afgenomen. Hierna gooiden de jongeren straatstenen naar het slachtoffer. Hij raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer dat onder invloed was van alcohol werd overgebracht naar het St.Franciscus Gasthuis. De jongeren waren inmiddels weggelopen richting de wijk Schiemond. Eerder op de avond omstreeks tien uur werd een groep van zo'n dertien jongeren (jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 18 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel) op de Jacques Dutilhweg ingesloten door drie knapen op scooters. Onder bedreiging van vuurwapens moesten zij hun spullen afgeven. In totaal werd een nog onbekend geldbedrag en zeven mobiele telefoons buitgemaakt. De knapen gingen er vandoor in de richting van het Kralingse Bos.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks tien uur kreeg de politie van het district Feijenoord-Ridderster een melding, dat een bewoner van de Grote Kreek drie inbrekers overlopen had en dat zij daarna waren weggelopen in de richting van de Kuip. De gewaarschuwde politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen op de Olympiaweg drie jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De drie verdachten, Rotterdammers van 16, 16 en 17 jaar oud hadden geen aannemelijk verhaal. Tevens had één van hen een schroevendraaier bij zich (bij de inbraak was een schroevendraaier gebruikt). De drie knapen werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* OVERVAL
RIDDERKERK -Vrijdagavond omstreeks kwart voor twaalf werd een restaurant (McDonalds) aan de Rotterdamseweg overvallen. Een nog onbekende man had via de praatpaal een bestelling doorgegeven en meldde zich bij het kassaloket. Toen een medewerker het loket opende bedreigde de overvaller hem met een vuurwapen en eiste geld. De medewerker moest geld afgeven, waarna de overvaller met een nog onbekend bedrag aan buit wegrende in de richting van de Rotterdamseweg. Een onderzoek in de omgeving naar de overvaller bleef zonder resultaat.

ROTTERDAM -Omstreeks half zeven vrijdagavond heeft een nog onbekende man geprobeerd een bakkerswinkel aan de Keizerswaard te overvallen. Op het moment dat er geen klanten in de winkel waren, kwam de man binnen en vroeg een medewerkster om geld. Hij had hierbij een vuurwapen in zijn handen. Omdat de medewerkster het op een gillen zette, rende de overvaller zonder buit de winkel uit.

Middaguitgave vrijdag 8 oktober 2004

* GOKHAL OVERVALLEN
HOOGVLIET - Vrijdagmorgen omstreeks tien uur werd een gokhal op de Wilhelm Tellplaats overvallen. Twee mannen waren het pand binnengedrongen waarna een vrouwelijk personeelslid, onder bedreiging van een vuurwapen, werd opgesloten in een ruimte. Vervolgens werd door de overvallers een nog onbekend geldbedrag weggenomen, waarna de verdachten het pand verlieten en in onbekende richting vluchtten. Nadat de vrouw zich uit haar benarde situatie had bevrijd, alarmeerde zij de politie. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* AUTOMOBILIST NA AANRIJDING DIRECT GEDWONGEN IN OPGENOMEN IN

PSYCHIATRISCHE INSTELLING
ROTTERDAM - Een 24-jarige in Rotterdam wonende Oostenrijker werd vrijdagmorgen direct gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling, nadat hij om negen uur 's morgens op de westbaan van de Rijksweg A16, ter hoogte van de afslag naar de Jacques Dutilhweg, met hoge snelheid was ingereden op een daar stilstaande file. De automobilist had even tevoren op de Rijksweg A20 ook al een paar maal met zijn auto de vangrail getoucheerd. Toen de man met lichte verwondingen naar het Havenziekenhuis werd vervoerd, werd daar direct ook een politiearts naartoe gestuurd, omdat de Oostenrijker mogelijk onder invloed van drank of drugs zou verkeren. In het ziekenhuis bleek dat de automobilist er echter geestelijk volkomen tussenuit was en in een psychose verkeerde. Via het RIAGG werd de man direct gedwongen opgenomen. Tevens werd zijn rijbewijs door de Verkeerspolitie ingevorderd. Nadat de Oostenrijker in zijn auto met hoge snelheid op een in een file stilstaande laatste wagen, bestuurd door een 53-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, knalde, ging de door hem aangereden auto over de kop. De bestuurder liep daarbij lichte verwondingen op. Twee andere auto's raakten ook beschadigd.


* GETUIGENOPROEP
RIDDERKERK - De politie is op zoek naar personen die op dinsdagavond 5 oktober rond 22.00 uur iets bijzonders hebben gezien in of in de omgeving van de Prinses Margrietstraat. Op die dinsdagavond omstreeks kwart voor elf werd in een woning aan de Prinses Margrietstraat het levenloze lichaam van de 50-jarige bewoonster aangetroffen. Een 50-jarige in de woning van het slachtoffer aanwezige man werd voor nader onderzoek en verhoor aangehouden en ingesloten. Sectie wees uit dat de vrouw door misdrijf om het leven was gekomen. De man, die verdacht wordt van het om het leven brengen van de vrouw, werd vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie. De politie Rotterdam-Rijnmond verzoekt personen die iets bijzonders hebben gezien danwel anderszins informatie kunnen verschaffen met betrekking tot dit misdrijf, contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Ochtenduitgave vrijdag 8 oktober 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN OUDE NOORDEN EN AGNIESSEBUURT

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdag tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden en Agniessebuurt. Op straat werden 150 personen gefouilleerd en 101 auto's gecontroleerd. In totaal werden zes personen aangehouden, twee op grond van de Wet Wapens en Munitie en vier op grond van de Opiumwet. In beslag genomen werden een ploertendoder, een busje cs-gas, alsmede hard- en softdrugs. Drie Rotterdammers (21, 22 en 26 jaar) werden in verzekering gesteld, nadat bij hen in totaal zestig gram cocaïne was aangetroffen, toen zij in de Tollensstraat werden gefouilleerd.


* VROUW BEROOFD VAN SCHOUDERTAS
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks elf uur werd in de Delftsestraat een 30-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar schoudertas. Drie nog onbekende mannen belaagden de vrouw. Zij werd tegen haar been geschopt, waardoor zij viel. Terwijl zij op de grond lag werd de tas van haar schouder gerukt. Hierna renden de drie mannen weg.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Donderdagmiddag om half drie liep een dertigjarige man uit Duitsland bij een overslagbedrijf aan de Missouriweg zeer ernstig beenletsel op, toen hij werd getroffen door een losgeschoten elektriciteitskabel en met zijn rechteronderbeen bekneld kwam te zitten tussen de kabel en de railing van het bordes van een kraan. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, waar operatief moest worden ingegrepen.
De Duitser was als voorman bezig met een ploeg van acht man in een kraan, op een hoogte van zo'n veertig meter, elektriciteitskabels te trekken, toen de kabel uit een kabelhaspel losschoot en hem trof.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmorgen en -middag op de Prinses Beatrixlaan en Prinsenlaan bromfietscontroles. Tussen half acht en elf uur, en tussen één uur en half vier werden in totaal dertig bromfietsen gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor te veel vermogen, gladde band, het opgeven van een valse naam, het niet dragen van de helm en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs dan wel het certificaat. Een achttienjarige man uit Rotterdam werd aangehouden voor heling. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.


* INGEBROKEN IN AUTO - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Twee jongemannen braken donderdagmiddag in de Vogelstraat een personenauto open en namen een beeldschermpje weg. Een getuige van dit voorval werd bedreigd met een steen. Hierop gingen de twee er vandoor. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon in een kelderbox één verdachte aanhouden. Deze 18-jarige Rotterdammer verzette zich bij zijn aanhouding, waarna hij geboeid naar de surveillanceauto werd gebracht. Inmiddels had zich een groep van zo'n 30 personen om de politieauto verzameld. De groep werd vervolgens gesommeerd zich te verwijderen maar gaf daaraan geen gehoor. Pas nadat er gedreigd werd met de wapenstok ging de groep uiteen en kon de verdachte worden overgebracht naar het bureau. De politie van het district Oost stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer