Politie Drenthe

Politiedag 2004 weer succes

Eelde 09-10-2004

Net als in 2003 is de gezamenlijke politiedag van Drenthe en Groningen, samen met de Marechaussee Noord, een groot succes geworden. Naar schatting 20.000 bezoekers hebben de dag op Groningen Airport Eelde bezocht. Opvallend was dat het publiek al vroeg toestroomde. Op het moment van de opening, rond 11.00 uur, bevonden zich al enkele duizenden bezoekers op de luchthaven.
Het publiek kon de hele dag door genieten van diverse spectaculaire demonstraties, zoals van de ME, Arrestatie Eenheid, paarden, surveillancehonden, maar ook, vanwege het thema Opsporing, van speurhonden en allerlei zaken van deTechnische Recherche. Het zoeken van sporen op een zogeheten PD, een Plaats Delict, werd getoond. Maar ook hoe sporen in het donker kunnen worden gevonden. Wat komt er kijken bij het zoeken naar drugs, of vuurwapens. Hoe gaat het Rampen Identificatie Team te werk als er slachtoffers van een ramp moeten worden geïdentificeerd? Ook andere onderdelen van de korpsen gaven uitleg over hun werkzaamheden, zoals Meldkamer, Servicecenter, en C2000. Andere instanties die met opsporing te maken hebben waren aanwezig, zoals Douane, Natuurtoezicht, luchtsurveillance en opsporingsdiensten die bij de Koninklijke Marechaussee zijn ondergebracht. Te veel om hier allemaal op te sommen. De bezoekers hebben het allemaal meegemaakt; de wegblijvers hebben het gemist. Daarnaast waren er allerlei muzikale activiteiten, zoals optredens van de politieorkesten van zowel Groningen als Drenthe. En de Politie Steelband verzorgde de hele dag optredens, tot vermaak van het publiek.
Vanwege de locatie, Groningen Airport Eelde, was er ook allerlei vliegend materieel te bewonderen, zowel van opsporingsdiensten als de Bundes Grenzschutz en het KLPD, de Dienst Luchtvaart, als ook van instanties als de Dutch Dakota Association en Groningen Airport Eelde zelf. Veel toeschouwers gaven als commentaar tijdens deze dag:Weer een geslaagde dag! En daar was het precies om te doen.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting over dit bericht. Telefoon 0592 361127. info@politie-drenthe.nl