Politie Flevoland

Veel publiek tijdens Landelijke politiedag Almere en Dronten

Landelijke Politiedag 9 oktober 2004
Almere en Dronten 10-10-2004 - De landelijke politiedag op zaterdag 9 oktober jl. is succesvol verlopen. Dit jaar stond de open dag in het teken van opsporing. Het publiek kon een kijkje achter de schermen nemen bij de politie en deed dat ook massaal. In Dronten kwamen bijna 3.000 bezoekers naar het politiebureau, in Almere circa 5.000.

Vooral de demonstratie van politiehonden en die van het Biketeam trokken veel bekijks. In Dronten waren er zowel activiteiten in en om het politiebureau als bij de oude brandweerkazerne aan de Havenkade. Daar trokken ook de autoprocedure verdachten op een veilige manier uit de auto halen en een veiligheidsactie van de hulpdiensten na een auto-ongeluk de nodige belangstelling. Het publiek in Almere kwam vooral af op de rondleiding door het politietrainingscentrum, waarbij onder meer de schietbaan, de schietsimulatieruimte en de nagebouwde winkelstraat met een opstelling van de Technische Recherche aan bod kwamen.

Even de sirene aan
Voor de kinderen waren met name de politievoertuigen dè trekker van de dag. Zij mochten de ME-bussen, politie-autos, motors en boten van binnen en van buiten bekijken en natuurlijk de sirenes bedienen. In Dronten konden zij bovendien meevaren in een politieboot in de haven, of een foto laten maken op de politiemotor. In Almere stond er naast de politievoertuigen een tank van de Koninklijke Marechaussee, waarin ze even mochten plaatsnemen. Bovendien ontvingen veel kinderen een heus politiediploma, na een trainingsparcours in de sportzaal.

Kleur- en ballonnenwedstrijd
Als extra activiteit organiseerde politiebureau Dronten een kleurwedstrijd. Kinderen die hun kleurplaat mooi ingekleurd weer inleveren bij het bureau voor 23 oktober, maken kans op een leuke prijs. De kinderen in Almere konden meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Mensen die een politieballon met een kaartje eraan vinden, kunnen die opsturen naar het bureau. De ballon die het verst komt, verdient een prijs voor zijn eigenaar.