Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - Gelderse politiedag druk bezocht

Publicatiedatum: 10-10-2004

De Gelderse politiedag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft zaterdag 9 oktober circa 11.000 bezoekers getrokken. De drie politieregio's in Gelderland, de Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie en het Korps Landelijke politiediensten toonden die dag hun kennen en kunnen op het gebied van politiewerk in het algemeen en opsporing in het bijzonder. Want dat was het centrale thema van die dag. Diverse demonstraties van ondermeer politiehonden, het mountainbike-team en aanhoudingsvaardigheden door leden van de Politieacademie wisten tal van belangstellenden te boeien. De unieke locatie van het Nederlands Openluchtmuseum en zonnig weer maakten het evenement tot een prachtig geheel. Uit steekproeven onder reacties van de bezoekers bleek dat het evenement goed gewaardeerd werd.

Een grote verzameling oude en nieuwe politievoertuigen, een kleurrijke parade met onder meer historische uniformen, begeleid door de Arnhemse muziekband `Mystiek' trok veel kijkers. Daarnaast wisten de technische rechercheurs op de Plaats Delict een groot deel van het publiek te boeien. Vooral hier waren aanwijzingen te vinden voor de oplossing van het misdaadverhaal "Anxhela's wereld", dat speciaal ter gelegenheid van deze dag was geschreven door Henk Apotheker (bekend schrijver van scenario's van tv-series zoals Baantjer en Grijpstra & De Gier). Maar ook op talrijke andere plaatsen in het museum vertelden enthousiaste politiemensen en vrijwilligers over hun vakgebied, zoals de verkeersongevallendienst, bureau Wapens en Munitie, Drugs en de Spoorwegpolitie. Zo'n driehonderd beroeps- en vrijwillige politiemensen namen deel aan het evenement.

Verkeersmaatregelen
Vanwege een verwachte grote belangstelling waren rondom Arnhem en het Openluchtmuseum verkeersmaatregelen van kracht om het verkeer in goede banen te leiden. Ook was er op het Militair Luchtvaartterrein op de voormalige vliegbasis Deelen parkeerruimte aangelegd en reden pendelbussen af en aan om de bezoekers in de gelegenheid te stellen de Gelderse Politiedag bij te wonen. Vanaf het Centraal Station in Arnhem reden eveneens pendelbussen om reizigers per trein naar het Openluchtmuseum te kunnen vervoeren. Grote verkeersproblemen hebben zich niet voorgedaan.

Ontknoping
Er wordt op dit moment nog geïnventariseerd hoeveel deelnemers er waren voor de ontknoping van het misdaadspel. Want niet alleen bezoekers aan de politiedag konden hun oplossing inleveren, ook via Internet waren aanwijzingen te vinden en konden oplossingen via E-mail worden aangedragen. De inzendtermijn voorde ontknoping van het misdaadspel sluit zondagavond 10 oktober om middernacht. De winnaars zullen op 15 oktober a.s. worden bekend gemaakt. Zij krijgen een arrangement aangeboden voor een spannende moordavond op locatie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606