Eemland zuid 11.35 uur

Utrecht 10-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Brand in woning door hennepkwekerij

AMERSFOORT Bij een brand in een woning aan de Noorderwierweg, op zaterdagmorgen 9 oktober, om 07.09 uur, zijn de bewoners van twee naastgelegen woningen geëvacueerd. Een onder de bewuste woning gelegen winkel liep aanzienlijke waterschade op.

Bij het betreden van het pand bleek dat de brand vermoedelijk was ontstaan door een in de woning aangelegde hennepkwekerij.

Tijdens het blussen van de brand werd de rijbaan van de Noorderwierweg afgesloten. De brandweer was de brand om 07.46 uur meester waarna de geëvacueerde bewoners konden terugkeren in de woning.

De hennepkwekerij is ontmanteld en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Mannen aangehouden voor fraude

AMERSFOORT Op zaterdag 9 oktober, om 11.05 uur, heeft de politie twee inwoners van Amersfoort aangehouden voor fraude met een betaalpas.

De politie had de melding gekregen dat de mannen met een valse pas aan het winkelen waren in de Langestraat. Omdat het signalement van de verdachten bekend was, konden deze korte tijd later worden aangehouden.

Bij één van de mannen, leeftijd 31 jaar, werd de vermoedelijk gestolen pas aangetroffen. Zowel hij als zijn 18-jarige kompaan zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Controle op éénrichtingsweg

WOUDENBERG De politie heeft naar aanleiding van klachten op zaterdag 9 oktober, van 14.00 tot 15.15 uur, een controle uitgevoerd op de éénrichtingsmaatregel bij De Nieuwe Poort.

Dit leidde tot elf bekeuringen voor het negeren van het verbod.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

AMERSFOORT De politie heeft zaterdag 9 oktober, om 20.50 uur, een 37-jarige Amersfoorter aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn buurman.

De verdachte had zijn buurman geslagen met een stofzuigerstang en hem met de dood bedreigd.

Een en ander was het gevolg van een al enige tijd durend conflict tussen beide betrokkenen. Het 29-jarige slachtoffer dat letsel opliep aan zijn heup heeft zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT/LEUSDEN De politie heeft zaterdagavond en nacht twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een van hen, een 21-jarige Amersfoorter, bestuurde op de Van Randwijcklaan een fiets en veroorzaakte daarmee een aanrijding met een personenauto. Hij blies 445 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

De tweede verdachte, een 24-jarige inwoner van Leusden, bestuurde zijn personenauto op de Randweg in Leusden en werd gecontroleerd omdat de verlichting van zijn auto niet in orde was. Bij controle vermoedden de agenten dat hij alcohol had gedronken en moest hij blazen op de ademtestapparatuur. Hij blies 320 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uur.

Man aangehouden bij conflict in woning

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond 9 oktober, om 22.40 uur, een 28-jarige Amersfoorter aangehouden voor mishandeling van een 59-jarige plaatsgenoot.

De politie werd gestuurd naar een adres in de Crocusstraat waar een ruzie plaatsvond.

De agenten zagen dat de verdachte met gebalde vuist boven het slachtoffer stond. De aangever had inmiddels al letsel aan zijn gelaat.

De dader werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor.