Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 10-10-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT Diverse bestuurders werden zaterdag, zaterdagavond, en -nacht betrapt op het rijden onder invloed.

Op de Oderdreef reed zaterdagochtend omstreeks 10.30 uur een 23-jarige man uit Maarssen met een lekke band. Getuigen belden de politie die even later op de Neckardreef twee mannen aantrof die bezig waren een band te verwisselen. Dit lukte niet omdat de bestuurder met zijn wiel een stoeprand had geraakt waardoor de velg was verbogen. Op de vraag wie de auto had bestuurd, verklaarde de Maarssenaar dat hij dat was geweest; bij een blaastest blies hij 800 ug/l.

Omstreeks 01.00 uur bestuurde een 46-jarige bromfietser uit Utrecht onder invloed zijn brommer. Omdat hij erg slingerde en bij het rijden twee voeten aan de grond hield, werd de man door agenten op de Herenweg tot stoppen gemaand. Bij de blaastest bleek hij gedronken te hebben: 730 ug/l.

Tien minuten later zagen surveillerende agenten op de Amsterdamsestraatweg een auto rijden zonder verlichting. De auto slingerde gevaarlijk en werd aan de kant van de weg gezet. De auto was rondom beschadigd. De 68-jarige bestuurder uit Utrecht had teveel gedronken (880 ug/l).

In alle gevallen werd het rijbewijs en/of certificaat van de bestuurders ingevorderd.

Aanrijdingen met letsel

UTRECHT Op de Talmalaan ontstond zaterdagmiddag omstreeks 14.45 uur een aanrijding met letsel. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken.

Een 54-jarige vrouw uit Utrecht raakte gewond aan haar nek. Zij werd met een zogeheten wervelplank (ter stabilisatie) uit de auto gelicht nadat het dak van de auto was losgeknipt door de brandweer. Daarna werd zij naar het ziekenhuis overgebracht.

De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht.

Op de kruising van de Atoomweg en de Savannahweg werd zaterdagochtend eveneens een bestuurder uit de auto gehaald met een wervelplank.

Bij de aanrijding die hieraan vooraf ging, waren twee autos betrokken.

De eerste auto, met als bestuurder een 26-jarige man uit Maarssen, reed over de Savannahweg en wilde op de kruising linksaf richting Maarssen rijden. De andere auto, met een 47-jarige bestuurder uit Maarssen, kwam vanuit de richting Maarssen en wilde op de kruising zijn weg vervolgen in de richting Utrecht.

De 26-jarige bestuurder heeft vermoedelijk de 47-jarige bestuurder niet zien aankomen en reed hem aan, waarna de laatstgenoemde op de wervelplank naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Drugsoverlast

UTRECHT Acht drugsgebruikers werden zaterdagmiddag omstreeks 15.50 uur verwijderd van de Sijpesteijnkade omdat zij hinder/overlast veroorzaakten. De aanhouding geschiedde op grond van een artikel in de APV (algemene politieverordening).

Een 42-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 10.30 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij had zeven bolletjes cocaïne in zijn bezit.

De verdovende middelen werden ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwapenbezit

UTRECHT Een 26-jarige man zonder woon- of verblijfplaats werd zaterdagochtend omstreeks 09.00 uur aangehouden door het arrestatieteam.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat de man handelde in verdovende middelen en bovendien een vuurwapen in zijn bezit had.

De verdachte zou zich ophouden in een woning aan het Muiderslotplantsoen. Toen het arrestatieteam hier binnenviel, trachtte de verdachte er vandoor te gaan via het dak. Twee huizen verderop sprong hij naar beneden in de handen van leden van het arrestatieteam.

Er werd een op vuurwapengelijkend voorwerp aangetroffen in de woning. Er werden geen verdovende middelen gevonden.

De 26-jarige man werd verhoord, hij bleek illegaal in Nederland te verblijven.

Schennispleger aangetroffen

UTRECHT Een 38-jarige man uit Breukelen werd zaterdavond aangehouden op verdenking van schennisplegen.

Omstreeks 20.45 uur werd de man op de Moesstraat gezien door een getuige. De man was half ontkleed en betastte zichzelf.

De ingeschakelde politie zagen een man met het opgegeven signalement kort daarna in de omgeving lopen. De man werd aangehouden.