Binnensticht 12.30 uur

Utrecht 10-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcoholcontrole Bob of Bon ?

ZEIST / DE BILT Van zaterdagavond 9 tot zondagmorgen 10 oktober vond de eerste politiecontrole in het kader van de campagne Bobof bon ? in Binnensticht plaats.

In de Bilt op de Utrechtseweg en de Amersfoortseweg, in Driebergen-Rijssenburg op

de Arnhemsebovenweg en in Bunnik op de Stationsweg vonden de eerste controles plaats. Er werden 676 blaastetsen uitgevoerd waarbij 9 bestuurders werden aangehouden. Bij 5 verdachten bleek dat de toegestane alcoholwaarde van 220 ug/l was overschreden. Zij kregen een proces-verbaal. Bij één van deze verdachten werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 1015 ug/l en was daarmee degene met het hoogste percentage alcohol in zijn uitgeademde lucht.

Campagne

In de gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Driebergen-Rijsenburg gaat de politie het komende jaar (oktober 2004 oktober 2005) iedere week alcoholcontroles houden op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode krijgt vorm in de campagne Bobof Bon? in Binnensticht? en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. Zie hiervoor ook het nieuwsbericht van 7 oktober 2004.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG De politie heeft zaterdag 9 oktober, tussen 13.30 en 15.30 uur, een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdstraat.

Tijdens de controle werden 47 personen geverbaliseerd. De bekeuringen werden geschreven voor het niet dragen van de gordel, overschrijding maximum snelheid, niet handenvrij bellen met de mobiele telefoon, en rijden zonder helm.

Onbekende man slaat cafetariabezoekers

ZEIST De politie onderzoekt een mishandeling die plaatsvond in een cafetaria aan de Rozenstraat.

Op zaterdagavond 9 oktober, tussen 20.30 en 20.45 uur, zaten daar een 45-jarige Zeister en een 47-jarige vrouw uit Zeist te wachten op hun bestelling. Zij waren in het bijzijn van twee kinderen van 6 en 9 jaar oud.

Tijdens het wachten betrad een onbekende, vermoedelijk Marokkaanse man, de eetgelegenheid. Deze liet de toegangsdeur openstaan waarop het latere 45-jarige slachtoffer vroeg of hij de deur wilde dichtdoen in verband met de aanwezigheid van de kinderen. De verdachte reageerde hier furieus op en begon te schelden tegen de aangever. Toen de aangever vroeg of het rustiger kon begon de man hem te slaan. Ook de vrouw die tussen beiden wilde komen kreeg enige klappen van de man.

Hierna is de onbekende verdachte vertrokken.

Signalement verdachte:

* Leeftijd rond de 20 jaar

* Ongeveer 1.80 meter lang

* Krachtig postuur

* Begin van een stoppelbaard

* Kort zwart haar

* Gekleed in witte joggingbroek en donkere sweater of trui met lange mouwen

De politie verzoekt getuigen of personen die informatie hebben over deze mishandeling in contact te treden met de recherche in Zeist. U kunt hiervoor bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Man op heterdaad aangehouden bij autoinbraak

DE BILT - De politie heeft zondagmorgen 10 oktober, om 03.18 uur, een man aangehouden die even tevoren op de Tuinstraat een auto had opengebroken.

De man, een 38-jarige inwoner van Utrecht, had een auto opengebroken en zat nog in het voertuig toen een getuige hem betrapte.

De verdachte staat bekend als veelplegeren is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man aangehouden voor vernieling auto

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG De politie heeft zondag 10 oktober, om 00.45 uur, een 25-jarige inwoner van Driebergen-Rijssenburg aangehouden voor het plegen van een vernieling aan een auto op de Groenhoek.

De man bleek ook verantwoordelijk voor de vernieling van een toegangsdeur naar de centrale hal van een flat op de Groenhoek.

De verdachte, die onder invloed was van alcoholhoudende drank, werd ingesloten voor nader verhoor.

Landelijke Politiedag

ZEIST - Voor de landelijke politiedag op zaterdag 9 oktober in Zeist werd er een workshop georganiseerd met als thema Opsporing en Spoedeisende hulp.

Mensen konden zich opgeven door middels van een krantenbericht en internet.

In het totaal hadden zich 32 mensen aangemeld uit diverse woonplaatsen waaronder Veenendaal, Zeist, Driebergen en Houten. Van verschillende leeftijden variërend van 5 jaar tot 70 jaar.

Er werd verteld over de taken van de politie en hoe de burger de politie daarbij kan helpen. Diverse stellingen werden besproken waaronder: de burger heeft in de zorg voor veiligheid primair zijn eigen verantwoordelijkheid.

De aanwezigen waren van mening dat je elkaar moet kunnen aanspreken op gedrag en dat de mentaliteit moet veranderen. Ook was men van mening dat een buurtvereniging ook problemen kan oplossen samen met de wijkagent.

Aan de orde kwam tevens het belang van het doorgeven van informatie aan de politie, eventueel via de anonieme meldlijn 0800-7000. Veel mensen hebben schroom om de politie te bellen en tijdens de workshop zagen zij in dat alle informatie belangrijk kan zijn.

Zo werd aan het eind van de workshop duidelijk dat de burger en de politie samen heel veel kunnen bereiken. Er kwamen veel positieve geluiden uit de zaal over de gegeven workshop.

Voor de kleintjes was het grote pret om de politieauto en -motor te zien en aan te raken.