Politie Drenthe

Zondag

Emmen 10-10-2004

Ongeval met beknelling
STIELTJESKANAAL - Zaterdagavond reed een 18-jarige jongen uit Emmen met zijn auto over de weg het Stieltjeskanaal. Hij haalde daar een auto in waarna hij tegen een tegemoetkomende auto botste. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 32-jarige man uit Stieltjeskanaal, hij liep geen letsel op. De 18-jarige bestuurder raakte als gevolg van de aanrijding bekneld en werd door medewerkers van de brandweer bevrijd. Daarna werd hij met heupletsel per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De traumaheli verleende assistentie aan de ambulancemedewerkers. Bij de Emmenaar zat nog een 18-jarige jongen uit Erica in de auto, hij liep geen letsel op.

Eenzijdig ongeval
ASSEN - Surveillerende agenten zagen vannacht een enorme ravage aan de Nijverheidsweg. Er lag een lantaarnpaal over de weg en een brievenbus, poststukken lagen over straat verspreid en er stond een totaal vernielde auto. Een 25-jarige man uit Assen die daar stond verklaarde gereden te hebben en een aantal keren over de kop geslagen te zijn met de auto. Door te hoge snelheid was hij de controle over de auto kwijt geraakt. Behalve een wondje aan zijn hoofd kwam hij er zonder verder letsel vanaf. Een blaastest wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,7. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Politie treft veel alcomobilisten
ZUIDLAREN - Zaterdagavond werd aan de Kerkbrink een 33-jarige bestuurder uit Groningen gecontroleerd toen hij daar met zijn auto reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,8. Hij kreeg een boete van 300,-.
ZUIDLAREN - In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Stationsweg een 41-jarige man uit Gasselte gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 0,7. De man viel op door zijn rijgedrag, hij passeerde met zeer hoge snelheid ter hoogte van het viaduct van de N34 een politieauto en reed daarbij over een zogenaamd verdrijvingvlak. Hiervoor kreeg hij ook een bekeuring.

ERM - Aan de Oude Rijksweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man gecontroleerd toen hij daar met zijn auto reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. ERM - Aan dezelfde weg werd 's-nachts ook een 39-jarige vrouw uit Emmen gecontroleerd. Zij had een alcoholpromillage van 0,75.

EELDE - In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Stationsstraat een 69-jarige Assenaar gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 0,65.

LOON - Zondagmorgen omstreeks 06.00 uur zag een agent dat aan de Peeloerweg een auto tegen een boom stond. De man wilde net wegrijden en weigerde de sleutels aan de agent af te geven. Met assistentie van andere agenten werd de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar wees een blaastest uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,65. De 23-jarige man uit Leeuwarden was vorige maand in Assen ook al bekeurd voor het rijden onder invloed, daarom werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt winkeldieven aan
ASSEN - Zaterdagmiddag werd een 43-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Zij werd door personeel betrapt toen zij een vaas meenam uit een winkel aan de Oude Molenstraat. De vrouw bekende ook nog andere winkeldiefstallen bij een warenhuis en een speelgoedzaak. De spullen zijn terug gegaan naar de eigenaren, de vrouw krijgt een proces-verbaal. Zij is al eerder aangehouden voor winkeldiefstallen.

Een 26-jarige man uit Emmen werd aangehouden op het Koopmansplein toen hij een stel laarzen wegnam en zonder te betalen de winkel verliet.

Wildplasser geeft politie valse naam
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige man uit Meppel bekeurd toen hij stond te plassen aan de Brouwersdwarsstraat. Hij gaf een valse naam op aan de agent die het vermoeden had dat de gegevens niet klopten. Aan het bureau gaf de man zijn goede naam. Hij krijgt voor het wildplassen en het opgeven van een valse naam een bekeuring.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 059236 12 94 of 06-53 23 80 59. Daarna verzorgt Bert Visser de persvoorlichting. Tel. 0592 - 36 19 65 of 06 - 51 61 16 29