Politie Gelderland-Midden

Arnhem - tientallen drugsaanhoudingen bij houseparty
Publicatiedatum: 10-10-2004

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 34 personen aangehouden wegens bezit van of handel in harddrugs bij een houseparty in de Rijnhal in Arnhem. De verdachten, zowel mannen als vrouwen, waren afkomstig uit diverse plaatsen in het land; onder hen waren ook enkele minderjarigen. Ruim 200 XTC-pillen werden in beslag genomen. Daarnaast troffen agenten ook andere verdovende middelen aan zoals GHB, amfetaminen en cocaïne. Ook deze middelen werden in beslag genomen. De meeste verdachten kregen in overleg met justitie een boete, waarbij voor een totaal bedrag van 7900 euro aan boetes werd opgelegd. Het merendeel van de boetes kon direct worden afgerekend. Het niet voldoen van de boetes levert de verdachten een gang naar de rechter op. Bij minderjarigen werd proces-verbaal opgemaakt. Justitie moet daarover nader beslissen wat er met de verdachten gebeurt. De hoogst opgelegde boete was 720 euro voor een 18-jarige man uit het Limburgse Meijel. Hij had naast 10 XTC pillen enkele grammen amfetaminen op zak. Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijf plaats is in verzekering gesteld wegens het bezit van 5 gram amfetaminen en een tiental ml GHB. Het grootste aantal aangetroffen XTC-pillen, 33 stuks, werd gevonden bij een 17-jarige jongen uit het Brabantse St. Michielsgestel. Negen verdachten konden zonder proces-verbaal naar huis vanwege de geringe hoeveelheid drugs die ze bij zich hadden. De politie werkte samen met een beveiligingsdienst. De drugs werden bij routinecontroles aangetroffen. Enkelen werden op heterdaad betrapt bij de handel in ondermeer pillen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken man na 9 dagen al rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 10-10-2004

Een beschonken automobilist die pas net negen dagen in het bezit was van een rijbewijs is dat zaterdagochtend al meteen weer kwijtgeraakt. De automobilist, een 19-jarige man uit Soesterberg, raakte even na zeven uur betrokken bij een verkeersongeval op de autosnelweg A50 bij Arnhem. De Soesterberger was tijdens het rijden de macht over het stuur verloren en belandde met zijn wagen in het struikgewas nabij het knooppunt Grijsoord. Agenten troffen kort na de melding van het ongeval drie personen aan bij de beschadigde wagen. De Soesterberger meldde zich als bestuurder. Hij bleek onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een promillage gemeten van bijna tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. De combinatie van drankgebruik en de aanrijding was voor de agenten reden het rijbewijs van de man in te vorderen. Alle inzittenden waren bij het ongeval met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Spankeren - motorrijder gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 10-10-2004

Bij een verkeersongeval tussen een motorrijder en twee auto's in Spankeren is zaterdagmiddag een 43-jarige motorrijder uit Warnsveld gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na twee uur op de Zutphensestraatweg, nabij de kruising met de Overweg. Een 27-jarige automobilist uit Eerbeek wilde vanaf de Zutphensestraatweg linksaf de Overweg inrijden. Daarbij zag hij kennelijk de uit tegenovergestelde richting naderende Warnsvelder over het hoofd. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de auto van de man uit Eerbeek. De motorrijder werd daarbij gelanceerd en raakte vervolgens de auto van een 45-jarige man uit Zutphen, die direct achter de Eerbeker reed. Hierna viel de motorrijder op het wegdek. De Warnsvelder is met vermoedelijk zware kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige twee betrokkenen kwamen met de schik vrij. Alle drie de betrokken voertuigen moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - agenten raken fietsen kwijt bij vechtpartij
Publicatiedatum: 10-10-2004

Onbekenden zijn zondagochtend aan de haal gegaan met twee mountainbikes van de Arnhemse politie bij een vechtpartij op de Luthersestraat. Daar brak rond kwart over vijf een vechtpartij uit tussen twee mannen. Twee agenten op de fiets grepen daarbij in hielden twee Arnhemmers, beiden 22 jaar, aan op verdenking van ondermeer mishandeling. Een van de twee verdachten verzette zich tegen de agenten. Toen vervolgens diverse omstanders zich met het voorval dreigden te bemoeien riepen de agenten hulp in van collega's, waarmee de rust op straat kon worden hersteld. In het tumult bleken later de beide fietsen van de agenten te zijn verdwenen. De beide Arnhemmers zijn voor wat betreft hun betrokkenheid bij de vechtpartij ingesloten. Een van hen was gewond geraakt nadat hij van de ander een kopstoot zou hebben gekregen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen en is later na verhoor vrijgelaten. Volgens zijn verklaring zou de ander begonnen zijn met vechten nadat er ruzie was ontstaan omdat het slachtoffer geen CD's van hem had willen kopen. De andere verdachte is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 10-10-2004

Een 36-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag op de Varkensstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens onder meer mishandeling. Surveillerende agenten van het mountainbiketeam zagen even na middernacht dat er voor een horecazaak op de Varkensstraat werd gevochten. De agenten wisten de partijen te scheiden. Een van hen, een 27 Arnhemmer, verklaarde dat de 36-jarige na wangedrag uit de zaak zou zijn gezet. Zo zij hij onder andere met bier hebben gegooid. Vervolgens zou hij de 27-jarige zonder aanleiding over een terrastafel hebben geduwd. Een andere omstander, een 19-jarige Huissenaar, verklaarde kort daarvoor te zijn geschopt door de 36-jarige Arnhemmer. Laatst genoemde werd hierop aangehouden. Daarbij ontstond nog een flinke schermutseling omdat de Arnhemmer zich tegen zijn aanhouding verzette. De man kon uiteindelijk door de agenten worden overmeesterd. Hij is ingesloten en later na verhoor weer vrijgelaten met een dagvaarding. De Arnhemmer had een deel van de aantijgingen ontkend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jongen (17) met auto aan de haal: aanrijding
Publicatiedatum: 10-10-2004

Een zeventienjarige jongen uit Dieren is, nadat hij zonder toestemming met de auto van zijn vader aan de haal was gegaan, zaterdag op de De Wolflaan in Arnhem tegen een boom gereden. Zowel de bestuurder als zijn 20-jarige passagier uit Arnhem bleef daarbij ongedeerd. De auto liep wel flinke schade op en moest worden afgesleept. De Dierenaar verloor omstreeks half één kennelijk de macht over het stuur, raakte vervolgens in een slip en knalde daarna tegen een boom. Ook een zestal houten bermpaaltjes waren uit de grond gereden. De Dierenaar was uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs. Van drankgebruik was in elk geval niet gebleken. Politieagenten, die op het ongeval waren af gekomen, brachten de jongen zekerheidshalve naar de eerste hulp van het ziekenhuis. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---