Verzamelde persberichten zondag

's-Hertogenbosch 10-10-2004

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 35-jarige vrouw uit Rosmalen bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de A59 onder 's-Hertogenbosch. Door een stuurcorrectie verloor ze de macht over haar auto en sloeg over de kop. De vrouw is licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

JONGEN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond even na 18.00 uur is een 18-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De jongen reed met zijn auto over de Oosterplasweg in 's-Hertogenbosch. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal, die daardoor afbrak. De jongen is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

BROMFIETS IN VLAMMEN OP

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond, even over 22.30 uur werd gemeld dat er een bromfiets in brand stond aan het Rompert Park. Een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch reed samen met een vriend op zijn bromfiets over het Rompert Park, toen de bromfiets plotseling afsloeg. Toen de jongen de bromfiets opnieuw probeerde te starten raakte deze in brand, Het tweetal wist snel af te stappen. De brandweer wist het vuur te blussen.

GLAASJE OP

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 00.30 uur werd op de Stationsweg in 's-Hertogenbosch een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 01.30 uur, werd een aanrijding gemeld op de Burgs. Godschalxstraat in 's-Hertogenbosch. Aldaar bleek een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom te zijn gereden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

JONGEREN AANGEHOUDEN BIJ VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.20 uur werd een vechtpartij gemeld op de Torenstraat in 's-Hertogenbosch. Daar bleek een groep jongeren met elkaar op de vuist te zijn gegaan. Twee jongeren, 18 en 20 jaar uit Sint Michielsgestel en 's-Hertogenbosch werden aangehouden. Tijdens de aanhouding kwam een 16-jarige Bosschnaar naar de groep gelopen en sloeg een van de jongen in het gezicht. Ook deze jongen werd aangehouden. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze zondagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 03.00 uur is een 38-jarige man uit eindhoven aangehouden. De man had in een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch een 28-jarige man uit Zaltbommel mishandeld De laatste had van de man uit Eindhoven enkele klappen in het gezicht gekregen. De Eindhovenaar die onder invloed bleek te zijn is aangehouden en ingesloten.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 04.00 uur werd een aanrijding gemeld in de parkeergarage aan de Wolvenhoek in 's-Hertogenbosch . Daar had een auto bestuurd door 36-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch een aanrijding gehad met twee andere auto's. Bij controle bleek dat de vrouw vier en een halve keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Hiervoor kreeg ze een bekeuring. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 24 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd. Verder zal de vrouw de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA-cursus) moeten volgen. Deze cursus kost 506,46 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Zondagmorgen is een 16-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 71-jarige vrouw uit Waalwijk reed over het Stationsplein in 's-Hertogenbosch. Daar kwam ze in aanrijding met het 16-jarige meisje dat daar met haar fiets overstak. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

BROMFIETSER ZWAAR GEWOND

Haaren - Zaterdagavond is een 16-jarige bromfietser uit Oisterwijk zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed, rond 21.00 uur, op zijn bromfiets over de Oisterwijksedreef komende uit de richting Oisterwijk. In de bocht, voor hem naar rechts, bij het pannenkoekenhuis aan die weg kwam hij frontaal in aanrijding met een auto bestuurd door een 31-jarige man uit Boxtel. Deze laatste reed met de weghelft van de bromfietser omdat hij een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Haaren, aan het inhalen was. De man uit Haaren was even eerder uit een voor de man uit Boxtel rechts gelegen zijstraat gekomen. De bromfietser is zwaargewond overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Schijndel - Zaterdagavond is een 13-jarige jongen uit Schijndel gewond geraakt bij een ongeval. De jongen reed, rond 21.45 uur samen met drie vriendjes, over het fietspad langs de Wijboscheweg in Schijndel. Daarbij reden ze aan de verkeerde kant van de weg. Op dat fietspad kwam hij in aanrijding met een hem tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.
De bromfietser bleek bij controle te veel te hebben gedronken om het een bromfiets te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

TE VEEL GEDRONKEN

Sint Michielsgestel - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.15 uur is op de Rijksweg A2 onder Sint Michielsgestel een 51-jarige man uit Tilburg bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA-cursus). De kosten voor deze cursus moeten door de overtreder zelf worden betaald en zijn op dit moment 506,46 euro.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Sint Oedenrode - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur werd een vechtpartij gemeld op de Heuvel in Sint Oedenrode. Toen de politie ter plaatse kwam was het rustig. Echter korte tijd later gingen enkele jongeren op de vuist. Een 26-jarige man uit Sint Oedenrode werd aangehouden omdat hij een 23-jarige plaatsgenoot mishandelde. Tijdens de aanhouding beledigde een 22-jarige man uit Sint Oedenrode de politiemensen. Ook hij werd aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zondag zijn ze na verhoor heengezonden.

GLAASJE OP

Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag, oven na 03.00 uur werd op de Hoofdstraat in Schijndel een 19-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

GEWONDEN BIJ AANRIJDING

Venhorst - Zaterdagavond even voor 18.30 uur zijn twee mannen uit Venhorst gewond geraakt bij een aanrijding. Een auto bestuurd door een 68-jarige man uit Cuijk reed over de Grote Baan in de richting Venhorst. Op de kruising met de Langstraat Reed de man rechtsaf. Daarbij verzuimde hij voorrang te geven aan een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Venhorst, die over de parallelweg reed. De man uit Venhorst en een 25-jarige passagier van hem uit die plaats zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel, waar ze zijn opgenomen.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Uden - Zaterdagavond, even voor 23.30 uur, is een 15-jarige jongen uit Uden aangehouden. Even eerder had de jongen op de Sacramentsweg in Uden een 18-jarige Udenaar met een wapen bedreigd. Bij de aanhouding bleek het om een luchtdrukpistool te gaan. Het wapen is in beslag genomen en de jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO'S IN BRAND

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag werd een brand gemeld bij een benzinestation aan de Industrielaan in Uden. Aldaar bleken drie bij het benzinestation staande auto's in brand te staan. De brandweer slaagde erin om de brandende auto's snel te blussen. De auto's raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend, brandstichting wordt echter niet uitgesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR GEWELDPLEGING

Zeeland - In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 45-jarige vader en zijn 16-jariger zoon beiden uit Wijchen aangehouden. Even na 01.00 uur kwamen ze bij een horecagelegenheid in Zeeland. Daar werd hen de toegang geweigerd. Hierop haalde de vader bijl en een staaf ijzer uit de auto waarmee hij zich samen met zijn zoon en nog een derde man naar binnen probeerde te komen. Vader en zoon konden ter plaatse worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Door de politie werden verschillende ijzeren slagwapens in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HET DEALEN VAN DRUGS

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag werd door enkele politiemensen gezien dat iemand op de Markt in Uden aan het dealen was. De man, 22 jaar en afkomstig uit Vorstenbosch kon worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van 5 gripzakjes drugs. De zakjes drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN OP DE BROMFIETS

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 00.30 uur werd op het Kasteel in Oss een 18-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

MAN AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag werd door de politie op de Looveltlaan in Oss een auto gecontroleerd. De 29-jarige bestuurder uit Oss bleek nog voor een bedrag van bijna 4500 euro aan boetes te moeten betalen. De man is aangehouden.

OPLEGGERS IN BRAND

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.00 uur, werd een brand gemeld op de Rijnstraat in Oss. Aldaar bleken twee opleggers in brand te staan. Een van de opleggers was geladen met oude banden. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met de bluswerkzaamheden. Ze konden niet voorkomen dat de oplegger geladen met banden verloren ging. De andere oplegger liep zware schade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.30 uur, werd op de Berghemseweg in Oss een 34-jarige man aangehouden. Een surveillance van de politie zag, dat de man een fles stuk gooide tegen een geparkeerde auto. De man die onder invloed was, is voor verder onderzoek ingesloten.

CONTROLE INRIJVERBOD

Mill - Zaterdagavond heeft de politie een controle gehouden op het inrijverbod op de kruising Vorleweg/van Ophovenlaan/Bosweg/Volkelseweg in Mill. Tijdens deze controle zijn 14 autobestuurders bekeurd omdat ze het inrijverbod negeerden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Grave - In de nacht van zaterdag op zondag is een 41-jarige man uit Grave aangehouden. De man had van een woning in Grave een ruit ingeslagen en was de woning binnen gedrongen. In de woning had hij een 48-jarige bewoner mishandeld. De 41-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Mill - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 04.30 uur is op de Beerseweg in Mill een 57-jarige man uit Mill bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.