Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 10 oktober

Alkmaar 10-10-2004 - 14.40 uur

Dodelijk verkeersongeval
Alkmaar, zaterdag 9 oktober 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 12.55 uur vond er op de Nollenweg te Alkmaar een dodelijk verkeersongeval plaats waarbij een vermoedelijk 29-jarige man uit Sint Maarten om het leven kwam. Twee motorrijders reden van de Hertog Aalbrechtweg de oprit van de Nollenweg op in de richting Alkmaar/Bergen. Op dat moment kwam vanaf de Nollenweg (richting Heerhugowaard) een lijnbus van Connexxion, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Heerhugowaard, de afrit opgereden in de richting Hertog Aalbrechtweg. De oprit en afrit zijn twee rijbanen van dezelfde weg.
Terwijl de eerste motor de bocht van de oprit goed doorrijdt en zijn weg vervolgt, breekt de tweede motor in de bocht uit. De motorrijder komt daarbij ten val en schuift met zijn motor onder de voorzijde van de autobus. Personeel van de gewaarschuwde ambulance kan dan alleen nog de dood constateren van de 29-jarige motorrijder. Om het slachtoffer en zijn motor onder de bus uit te kunnen krijgen wordt personeel van de brandweer ingezet, die met perslucht de bus weet te lichten.
De vijf inzittenden van de autobus zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier werden zij opgevangen door Slachtofferhulp.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, zondag 10 oktober 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.35 uur raakte een 26-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Huygenhoekring in haar woonplaats. De vrouw reed op een fiets en kreeg op de rotonde in de kruising met de Oosttangent geen voorrang van een 40-jarige Heerhugowaarder in een personenauto. De vrouw liep een beenbreuk op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraak: auto gestolen
Bergen aan Zee, zondag 10 oktober 2004.
Op zondagmorgen werd tussen 02.30 en 03.50 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Verspyckweg te Bergen aan Zee. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werd een portemonnee, creditcards en autosleutels ontvreemd. Ook een voor de deur geparkeerd staande personenauto werd gestolen. Het ging hier om een grijze Volkswagen Touareg met kenteken 89-LS-ZK. De bewoners, die boven in de woning lagen te slapen, werden wakker van de wegrijdende auto. De gewaarschuwde politie kwam de auto niet tegen op de Zeeweg, zodat vermoed wordt, dat de inbrekers via de duinen zijn ontkomen.